Почетак » Актуелно
 

Потписани уговори о стипендирању 58 студената

У Свечаним салонима пожаревачког Градског здања потписани су уговори за стипендирање студената из Пожаревца. Град је за стипендије буџетом предвидео укупно 5,8 милиона динара и доделио 58 стипендија.

Уговоре са студентима је потписао градоначелнбик Града Пожаревца Бане Спасовић који је овом приликом изјавио да је улагање у образовање инвестиција:

„Мишљења сам да улагање у образовање увек мора бити у самом врху тог списка као ставка која своје резултате не показује брзо али показује – увек.

Подсећам вас да смо за 2017. годину за стипендирање ученика са територије Града Пожаревца одвојили 5,2 милиона динара и доделили 52 стипендије. Ове године имамо 58 стипендиста за које је издвојено 5,8 милиона динара.

Улагање у младе умове, који су рано открили да свој живот желе да подреде знању и науци, јесте део дугорочног плана развоја Пожаревца.

Оно што желимо да урадимо одмах, и што већ чинимо, је да вас промовишемо у локалној заједници као непроцењиво благо, посебан дар који град има и својеврсне идоле свим осталим ученицима.

Сећате се претходних Љубичевских коњичких игара и дефилеа на њиховом отварању. Наш град је тада угостио пријатеље из читаве Србије заједно са државним врхом кога је предводио председник Републике.

Тај дефиле био је прилика да се похвалимо историјским и културним особеностима Пожаревца, као и славним личностима који су се у њему родили или у њему живели. Међу свима њима, одмах при самом почетку, у неколико фијакера поздравили смо и ученике генерација наших основних и средњих школа.

Желели смо да се похвалимо Србији њиховим знањем и резултатима, зато што нису стечени рођењем или породичним наследством, већ искључиво сопственим талентом и вредним и напорним радом.“, закључио је Спасовић.

Весна Пејић члан Градског већа задужена за просвету је овом приликом изјавила:

“Пристигло је укупно 139 пријава. Комисија је сачинила коначан извештај и од укупног износа средстава од 6,5 милиона динара, одобрена су средства у износу од 5,8 милиона динара и додељује се 58 стипендија појединачног месечног износа од 10.000 динара”.

Стипендије се односе на период од 1. октобра 2017. године до 30. јуна 2018. године и септембар 2018. године.

Подели са другима: Facebook Twitter