Почетак » Актуелно » О Граду
 

Потписани уговори о стручној пракси за 8 лица која ће радити у Градској управи Пожаревца

Уговоре су потписали градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, начелник Градске управе Александар Симоновић, директорка НСЗЗ филијале Пожаревац Соња Мирић Младеновић и 8 полазника стручне праксе.

Бане Спасовић

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом рекао да је локална самоуправа ове године за јавне радове и стручну праксу издвојила 10 милиона динара. Од те суме 7 милиона је намењено за јавне радове а 3 милиона динара за стручну праксу. Техничку подршку у овом пројекту дала је пожаревачка филијала Национална служба за запошљавање.

Уговоре за јавне радове су потписани за 34 лица, за туристичку организацију Града Пожаревца 10, за ЈКП Водовод и канализација 5 лица, за ЈКП Комуналне службе 14 лица и за Градску општину Костолац 5 лица.
Спасовић је изнео податак да се на територији града Пожаревца, на дан 31.08.2019. године на заводу за запошљавање налазило 2.218 (1.362 жена) незапослених лица што је за 11,42% мање у односу на исти месец претходне године, односно за 24,63% мање у односу на исти месец 2017. године.

Када се сагледа читава територија града Пожаревца укључујући градску општину Костолац, на дан 31.08.2019. године на заводу се налазло 2.980 (1.888 жена) незапослених лица што је за 11,44% мање у односу на исти месец претходне године, односно за 23,02% мање односу на исти месец 2017. године. Градоначелник је најавио да ће се овај број смањити од октобра још више када почне са радом фабрика за рециклажу.

Александар Симоновић

Александар Симоновић начелник Градске управе је рекао да је овим потписивањем ангажовано 8 лица са високом стручном спремом на годину дана. Он је додао да ће то бити добро искуство за ове младе људе али и помоћ градској управи због постојеће забране запошљавања.

Соња Мирић Младеновић

Соња Мирић Младеновић, директорка Националне службе за запошљавање у Пожаревцу каже да су незапослена лица кроз програме ове службе нашли радно ангажовање…

„Кроз програм самозапошљавања је прошло 52 људи укључујићи и једну особу са инвалидитетом на територији Браничевског округа. Ови људи су покренули сопствени посао. Кроз програм стручне праксе, према редовном јавном позиву НСЗ је укључено 41 лице исто са територије округа. На запошљавању на новоотвореним радним местима 48 незапослена лице је прошло кроз редован јавни позив и запослило се код приватних послодаваца. Кроз програм ИПА 2013, који је расписао исти јавни позив, је прошло 14 људи. У 2019. години 62 људи и једно лице са инвалидитетом запослено код приватних послодаваца на територији Браничевског округа“ рекла је Мирић Младеновић.

Подели са другима: Facebook Twitter