Почетак » Актуелно
 

Представљен извештај о реализацији пројекта „Телеасистенција – брига о старим и особама са инвалидитетом“

На основу конкурса у оквиру Локалног акционог плана за унапређење положаја старијих лица на територији Града Пожаревца 2011-2016, у прошлој години „Савез слепих, међуопштинска организација Пожаревац“, предложио је пројекат „Телеасистенција – брига о старим и особама са инвалидитетом“.

Пројекат је представљен данас у пожаревачком Градском здању, где је речено да „Телеасистенција“, подржава и унапређује квалитет живота старијих слепих и слабовидих особа, омогућивши им што дужи самостални боравак у својим домовима, као и актвно кретање, уз 24 часовни надзор високостручног особља уз коришћење савремене технологије. Пројекат обухвата 15 корисника, за период од шест месеци и одвија се на територији Града Пожаревца. Ова услуга иначе је садржана у Локалном акционом плану за стара лица.

Петнаест чланова удружења Савеза слепих Пожаревац користило је услуге „Телеасистенције“ и највећи број корисника је био задовољан овом услугом. Овој презентацији присуствовао је Дејан Крстић члан Градског већа задужен за НВО, културу и информисање Града Пожаревца, Татјана Рајић в.д. директора Центра за социјални рад Пожаревац као и организације пензионера и војних пензионера.

Остало је још да се утврде резултати и да се од наредне године ова услуга уведе у програм рада Центра за социјални рад.

 

Подели са другима: Facebook Twitter