Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Predstavljen „Metro“

Najveći veleprodajni lanac u Srbiji „METRO Cash&Carry“ predstavio je, u saradnji sa gradom Požarevcom, program za povećanje potencijala i kvaliteta nezavisnih srpskih trgovina i lokalne privrede pod nazivom „Moja radnja“ u svečanoj sali Gradskog zdanja. Ovaj program omogućava malim trgovinama da poboljšaju svoje poslovanje i unaprede kvalitet usluge kako bi opstali pod uticajem ekonomske krize i sve snažnije konkurencije velikih trgovinskih lanaca, saopštio je ovaj veleprodajni lanac.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, koji je učestvovao u prezentaciji sa zamenicom Vukicom Vasić, obraćajući se prisutnima, najpre je pozdravio predstavnike jedne od najvećih trgovinskih kompanija u zemlji i izrazio zadovoljstvo što će, kako je rekao, Požarevac biti osmo trgovinsko mesto koje će omogućiti sugrađanima i svim kupcima sa teritorije Braničevskog upravnog okruga i sa šireg prostora da kupuju robu u „Metrou“. Kako je navedeno, „Metro“ je pokrenuo 2009. godine program za pomoć trgovcima u koji je do sada uključeno 3.000 malih nezavisnih trgovinskih radnji sa teritorije cele Srbije. Gradonačelnik Milosavljević je izrazio nadu da će konkurentnost doprineti poboljšanju standarada građana a da će, nakon otvaranja predstavništva koje već radi, u dogledno vreme biti otvoreni i prodajni, odnosno uslužni objekti. Inače, Projekat nudi trgovcima prehrambenih radnji znanje i iskustvo kompanije, kako da preurede svoju radnju spolja i unutra i na taj način privuku veći broj kupaca, kako da postave i izaberu asortiman u skladu sa njihovim okruženjem i unaprede poslovanje.

– Dosadašnji projekat nadovezan je novim pod nazivom „Moja radnja“ koji podrazumeva poslovanje pod jednim brendom i konceptom uz marketinšku podršku i edukativne treninge. Rezultati pilot projekta u kome je učestvovalo nekoliko desetina radnji pokazao je da je promet u tim trgovinama nakon uključenja u „Moju radnju“ značajno povećan, a kupci su dobili bolju uslugu, kvalitetniji asortiman pa i povoljnije cene – rekla je predsednik Upravnog odbora „Metroa“ Srbija Veronika Punčeva.

Ona je naglasila da će ova godina biti ključna za oporavak segmenta malih trgovina koje su u borbi sa ekonomskom krizom i konkurencijom velikih trgovinskih lanaca. Ona je navela da će projekat „Moja radnja“ predstavljati snažnu podršku trgovcima i da će pun zamah postići ove i iduće godine. Sličan projekat već je sproveden u nekoliko evropskih zemalja i svuda je dao dobre rezultate.

„Metro“ je predstavio kupcima u Požarevcu i novu uslugu dostave robe namenjene pre svega ugostiteljima i trgovcima, koja će im omogućiti da obogate i unaprede svoju ponudu uz smanjenje troškova nabavke.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter