Почетак » Актуелно » О Граду
 

Представници Руске амбасаде у посети Пожаревцу

О извозу пољопривредних производа

Протеклог петка  у градском здању у Пожаревцу градоначелник града Пожаревца Миомир Илић, са својим сарадницима уприличио је пријем за амбасадора Руске Федерације у Београду Њ. Е. Александра ЧепуринА ВасиљевичА и трговинског представника Руске Федерације у Београду Андреја Хрипунова.

Ambasador_01

Ambasador_4

Након пријема, представници Руске амбасаде са челницима града Пожаревца положили су цвеће на Спомен костурницу руских и српских војника на Чачалици.

Градоначелник  Миомир Илић истакао је да му је посебно задовољство што је руски амбасадор прихватио позив да дође у Пожаревац како би разговарали о даљој привредној сарадњи.

-Желимо да пољопривредну производњу, не само ратарске, сточарске, већ и воћарске могућности подигнемо на један виши ниво, како би пре свега приватни а и други произвођачи имали могућности за један квалитетан производ и бољи и успешнији рад. Потражња у Руској Федерацији за нашим пољопривредним производима је изузетно велика и морамо да нађемо решења за то.

Ambasador_3

Ambasador_6

Амбасадор Александар Чепурин, овом приликом је изразио задовољство што је посетио Пожаревац и истакао да постоји много могућности за сарадњу у привредном и економском сектору.

Бане Спасовић, председник Скупштине града Пожаревца рекао је да се нада да ће привредна и културна сарадња два народа бити двосмерна.

-Мислим да Пожаревац може много да понуди страним инвеститорима, нарочито руским. Осим енергетике и пољопривреде, као главне привредне делатности у Браничевском округу, Пожаревац има и туристичке капацитете.

Након посете Чачалице, амбасадор Руске Федерације обишао је  културна и историјска здања у Пожаревцу.

Ambasador_1

Ambasador_

Ambasador_8

Истога дана бициклиста Иван Савицки, члан руске бициклистичке репрезентације  био је победник друге кружне етапе “Трке кроз Србију“, која је данас вожена у Пожаревцу. Савицки је стазу дугу 140 километара прешао за три сата и осам минута.Други у овој етапи био је Коља Шумов из Белорусије, док је треће место заузео Иван Стевић из Србије. Просечна брзина кружне трке кроз Пожаревац је 68 километара на сат.

Ambasador_9

Ambasador_10

Пехаре је уручио амбасадор Руске Федерације у Београду Њ.Е. Александар Чепурин Васиљевич.

Трећа етапа возиће се у суботу, 20. јуна у Вршцу. Бициклисти ће у овој етапи прећи 138,6 километара. Завршна, четврта етапа, предвиђена је за недељу, када ће бициклисти возити 145 километара, од Вршца до Београда, а циљ је испред Народне Скупштине у Београду.

“Трка кроз Србију“окупила је возаче из 9 држава: Бугарске, Русије, Кувајта, Мађарске, Белорусије, Аустрије, Румуније, Макединије и Србије. Учествовало је око 70 бициклиста.

Ambasador_2

Ambasador_7

Извор: Реч народа

Подели са другима: Facebook Twitter