Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Predstavnici Ruske ambasade u poseti Požarevcu

O izvozu poljoprivrednih proizvoda

Proteklog petka  u gradskom zdanju u Požarevcu gradonačelnik grada Požarevca Miomir Ilić, sa svojim saradnicima upriličio je prijem za ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Nj. E. Aleksandra ČepurinA VasiljevičA i trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Beogradu Andreja Hripunova.

Ambasador_01

Ambasador_4

Nakon prijema, predstavnici Ruske ambasade sa čelnicima grada Požarevca položili su cveće na Spomen kosturnicu ruskih i srpskih vojnika na Čačalici.

Gradonačelnik  Miomir Ilić istakao je da mu je posebno zadovoljstvo što je ruski ambasador prihvatio poziv da dođe u Požarevac kako bi razgovarali o daljoj privrednoj saradnji.

-Želimo da poljoprivrednu proizvodnju, ne samo ratarske, stočarske, već i voćarske mogućnosti podignemo na jedan viši nivo, kako bi pre svega privatni a i drugi proizvođači imali mogućnosti za jedan kvalitetan proizvod i bolji i uspešniji rad. Potražnja u Ruskoj Federaciji za našim poljoprivrednim proizvodima je izuzetno velika i moramo da nađemo rešenja za to.

Ambasador_3

Ambasador_6

Ambasador Aleksandar Čepurin, ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo što je posetio Požarevac i istakao da postoji mnogo mogućnosti za saradnju u privrednom i ekonomskom sektoru.

Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Požarevca rekao je da se nada da će privredna i kulturna saradnja dva naroda biti dvosmerna.

-Mislim da Požarevac može mnogo da ponudi stranim investitorima, naročito ruskim. Osim energetike i poljoprivrede, kao glavne privredne delatnosti u Braničevskom okrugu, Požarevac ima i turističke kapacitete.

Nakon posete Čačalice, ambasador Ruske Federacije obišao je  kulturna i istorijska zdanja u Požarevcu.

Ambasador_1

Ambasador_

Ambasador_8

Istoga dana biciklista Ivan Savicki, član ruske biciklističke reprezentacije  bio je pobednik druge kružne etape “Trke kroz Srbiju“, koja je danas vožena u Požarevcu. Savicki je stazu dugu 140 kilometara prešao za tri sata i osam minuta.Drugi u ovoj etapi bio je Kolja Šumov iz Belorusije, dok je treće mesto zauzeo Ivan Stević iz Srbije. Prosečna brzina kružne trke kroz Požarevac je 68 kilometara na sat.

Ambasador_9

Ambasador_10

Pehare je uručio ambasador Ruske Federacije u Beogradu Nj.E. Aleksandar Čepurin Vasiljevič.

Treća etapa voziće se u subotu, 20. juna u Vršcu. Biciklisti će u ovoj etapi preći 138,6 kilometara. Završna, četvrta etapa, predviđena je za nedelju, kada će biciklisti voziti 145 kilometara, od Vršca do Beograda, a cilj je ispred Narodne Skupštine u Beogradu.

“Trka kroz Srbiju“okupila je vozače iz 9 država: Bugarske, Rusije, Kuvajta, Mađarske, Belorusije, Austrije, Rumunije, Makedinije i Srbije. Učestvovalo je oko 70 biciklista.

Ambasador_2

Ambasador_7

Izvor: Reč naroda

Podeli sa drugima: Facebook Twitter