Почетак » Актуелно
 

Пријем за учеснике осмог Регионалног форума wellness и спа индустрије

Виминацијум је био домаћин осмог Регионалног форума wellness и спа индустрије Централно европске иницијативе, речено је на данашњем пријему који је уприличила Светлана Милутиновић, помоћница градоначелника задужена за урбанизам, са члановима Градског већа и директорима јавних установа.

Поздрављујући госте Светлана Милутиновић, помоћница градоначелника задужена за урбанизам, истакла је да је град Пожаревац препознао значај развоја туризма и тренутно је у изради студија оправданости улагања у туризам.

„Град Пожаревац је препознао значај развоја туризма и тренутно је у изради студија оправданости улагања у туризам. Један од највећих потенцијала је управо археолошко налазиште, где је форум одржан. Учесници ће обићи и остале знаменитости у Пожаревцу, пре свега ергелу „Љубичево”, други туристички огроман потенцијал“, рекла је Милутиновић.

На форуму је промовисан Виминацијум као најочуванија римска терма Србије, највероватније и на Балкану.

По речима Наташе Ранитовић, председнице Klaster wellness Србије форум је имао за циљ одрживи развој здравственог, wellness и спа туризма у Србији и земљама Западног Балкана које претендују да буду лидери у региону.

“Тема овогодишњег форума била је како повезати римску спа културу и традицију дугу две хиљаде година и применити их у савременом концепту, у аутентичном спа производу на нашим просторима, како би тај туристички производ био бренд који ће привући домаће, а посебно стране туристе”, рекла је на данашњем пријему Наташа Ранитовић, председница Klaster wellness Србије.