Почетак » Актуелно
 

Приводе се крају радови на ОШ „Јован Цвијић“ у Костолцу

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и заменик градоначелника Саша Павловић обишли су радове на ОШ „Јован Цвијић“ у Костолцу.

Испред ове образовне установе дочекао их је директор Сержо Крстановски, који се захвалио локалној самоуправи и Влади Републике Србије што су заједничким снагама довели до реализације овог капиталног пројекта вредног око 100 милиона динара. Директор је још истакао да су средства за пројекат и легализацију обезбеђена од Града Пожаревца а да саму реконструкцију школе финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

Радови обухватају промену столарије, изолацију, фасаду, унутрашње уређење учионица, ходника, тоалета, канцеларија, замена крова, постављање камера, против-пожарног система, паник тастера…

Господин Крстановски је рекао да ће школа бити једна од најмодернијих и најбоље опремљених у Србији и да осим текућих ствари неће бити потребна већа улагања у наредних 20 до 30 година.

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић је изјавио да му је изузетно драго што се једна овако капитална инвестиција приводи крају и да ће бити од великог значаја за житеље Градске општине Костолац. Павловић је још напоменуо да се очекује почетак сређивања основне школе у Забели која ће такође бити финансирана средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима у висини од око 30 милиона динара као и пројекат реконструкције ОШ „Доситеј Обрадовић“ и зграде Дома здравља у Пожаревцу ова два пројекта укупно ће вредити преко 300 милиона динара.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић истакао је задовољство што се завршава школа у Костолцу и похвалио је рад директора Сержа Крстановског, који је и сам уложио велике напоре да се реализује поменута инвестиција. Спасовић је још додао да је локална самоуправа дала све од себе да се изради пројекат и да се легализује зграда школе у рекордном року иако тај посао нико није хтео да уради деценију уназад, захвалио се и републичкој Влади на одобрењу пројекта и инвестицији. Он је још оценио да ће ова школа бити најмодернија не само у Србији већ и међу бољима у Европи.

Подели са другима: Facebook Twitter