Почетак » Актуелно
 

Проглашени најбољи спортисти у 2019. години

Медијска кућа  „Реч народа“ и Спортски савез Града Пожаревца, уз подршку Града Пожаревца, доделили су награде најбољим спортистима за 2019. годину.

Осим спортиста и њихових тренера, председника Скупштине Града Бојана Илића, заменика градоначелника Пожаревца Саше Павловића, свечаности је присуствовао и Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије, као и представници спортских савеза општина Кучево, Петровац и Велико Градиште.

Присутне је испред Града Пожаревца поздравио председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић:

Бојан Илић

“Част ми је да, испред града Пожаревца, поздравим овај скуп посебних људи и врхунских спортиста који су својим резултатима током претходне године заслужили статус најбољих. Дозволите ми да, на самом почетку, листу Реч народа и Спортском савезу града Пожаревца честитам и на дугој традицији овог догађаја и да приметим да је створен кредибилитет овог избора те да награде, из године у годину, иду у праве руке. Овај период у години је време када се у свакој области присећамо учињеног у претходној. Негде смо задовољни постигнутим, а у неким областима сматрамо да смо могли и боље. Сумирамо резултате и правимо планове жељни већег успеха него раније. Спортисти су у тој рекапитулацији можда и најобјективнији јер су код вас правила јасна и дефинисана, па самим тим и такмичења јасно показују ко је у датом тренутку најбољи. Знајући да, као и у животу, тако и у спорту има негативних изузетака који покушавају да преваром стигну до циља, уверен сам ипак да таквих данас међу вама нема. Данас овде видим и оне који су освајали пласмане и медаље и на државним и на међународним такмичењима, а видим и репрезентативце Србије. Све то ми даје за право да кажем да је спорт овог краја напредовао последњих година и да је у томе удела имала и наша одлука да унапређујемо спортску инфраструктуру последњих година. Нова и освежена спортска игралишта и вежбалишта, трим стазе, Балон хала, реновирани фудбалски стадион и спортски центри у Костолцу и Пожаревцу са новим објектима показали су се као рецепт за успех, који ћемо следити и у данима који су пред нама. Наредни велики пројекат спортске инфраструктуре који ћемо реализовати је дуго очекивани објекат покривених базена.  Нема дилеме да ће то помоћи да сви ви остварите још боље резултате у својим спортовима, али ће имати и немерљиву вредност за школски спорт као и грађанство.

Награде су ове године додељене спортским организацијама и клубовима, тренерима, младим спортистима, најбољим сениорима појединачно и екипно, а додељивали су их председник Скупштине града Бојан Илић, заменик градоначелника Саша Павловић, председник Спортског савеза Града Златан Костић, директорка „Реч народа“ Андријана Максимовић, председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић и чланица Градског већа за спорт Ана Миљанић.

Најбоља млада екипа је јуниорска екипа КМФ „Пожаревац“, док су за изузетне спортске резултате и успехе заслужни и Џудо клуб „Бамби“ Пожаревац и Карате клуб „Млади радник“.

За најбољу, у категорији најбољих младих спортисткиња проглашена је Маша Рајић, а похваљене су Кристина Стојановић и Ања Арсић.

За најбољег младог спортису проглашен је Андрија Јовановић, док су за изузетне спортске резултате и успехе похваљени Урош Убипарип и Василије Арсић.

Најбоља спортистикња је Марија Вуковић, а плакете су добиле Анђела Вукановић и Сара Миљковић.

Најбољи спортиста је Никола Пековић, док су пажњу завредели и Милан Стевић и Александар Мишић.

За најбољу сениорску екипу проглашана је екипа ОК „Млади радник“ из Пожаревац, а похваљени су и ПК „Бели орлови“ Пожаревац и ОСР „Смуђ“ Пожаревац.

Најбољи тренер је Саша Јоксимовић, док су за изузетне спортске резултате и успехе заслужни и Драган Ајдачић и Бобан Ивић.

Награду за животно дело у области спорта завредео је Душан Маровић, док је посебна награда за допринос спортском новинарству припала Радомиру Сандићу.

Подели са другима: Facebook Twitter