Почетак » Актуелно » О Граду
 

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

На основу резултата испитивања воде са изворишта PPV Млава, Штаб за ванредне ситуације Града Пожаревца усвојио је закључак којим се вода из мреже у Дрмну, Виминацијуму, Кинеском насељу и објектима ТЕ КО Костолац Б, може користити искључиво за санитарне потребе.

На основу резултата испитивања воде, које укључују хидробиолошке анализе, указано је да постоји потреба за појачаним надзором биолошких индикатора, како финалне, тако и сирове воде на изворишту PPV Млава.

ЈКП „Водовод и канализација“ ће у наредним данима цистернама допремати здравствено безбедну воду споменутим насељима и објектима.

Упоредо са извориштем Ловац, асанација и хиперхлорисање изворишта PPV Млава и мреже којом се врши снабдевање са овог објекта, биће извршено од четвртка, 25. априла од 7 часова ујутро, до недеље 28. априла у 24 часа.

Штаб за ванредне ситуације подсећа да је након што је утврђено присуство гвожђевито-манганозних бактерија које доводе до појаве мириса у води на изворишту Ловац у Костолцу и мрежи којом се снабдевају Костолац, Стари Костолац, Петка и Кленовник, и даље на снази препорука да се ова вода као техничка не користи за пиће и припремање хране.

Наглашавамо да ће у периоду хиперхлорисања и испирања мреже вода са оба изворишта моћи да се користи ИСКЉУЧИВО ЗА САНИТАРНЕ ПОТРЕБЕ.

Апелује се на кориснике који се снабдевају водом са изворишта Ловац и PPV Млава, да у термину предвиђеном за хиперхлорисање чешће испуштају воду на својим чесмама и славинама како би дезинфекција целокупне мреже била што ефикаснија.

Уз све до сада предузете мере, потрудићемо се да што хитније решимо проблеме на водоизвориштима. Грађане молимо да прате званична саопштења и придржавају се инструкција надлежних институција.

Подсећамо да се прошле године користила иста технологија за испирање водоводне мреже у Пожаревцу.


Обавештење о распореду цистерни