Početak » Aktuelno » O Gradu
 

SAOPŠTЕNJЕ ŠTABA ZA VANRЕDNЕ SITUACIJЕ GRADA POŽARЕVCA

Na osnovu rezultata ispitivanja vode sa izvorišta PPV Mlava, Štab za vanredne situacije Grada Požarevca usvojio je zaključak kojim se voda iz mreže u Drmnu, Viminacijumu, Kineskom naselju i objektima TЕ KO Kostolac B, može koristiti isključivo za sanitarne potrebe.

Na osnovu rezultata ispitivanja vode, koje uključuju hidrobiološke analize, ukazano je da postoji potreba za pojačanim nadzorom bioloških indikatora, kako finalne, tako i sirove vode na izvorištu PPV Mlava.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ će u narednim danima cisternama dopremati zdravstveno bezbednu vodu spomenutim naseljima i objektima.

Uporedo sa izvorištem Lovac, asanacija i hiperhlorisanje izvorišta PPV Mlava i mreže kojom se vrši snabdevanje sa ovog objekta, biće izvršeno od četvrtka, 25. aprila od 7 časova ujutro, do nedelje 28. aprila u 24 časa.

Štab za vanredne situacije podseća da je nakon što je utvrđeno prisustvo gvožđevito-manganoznih bakterija koje dovode do pojave mirisa u vodi na izvorištu Lovac u Kostolcu i mreži kojom se snabdevaju Kostolac, Stari Kostolac, Petka i Klenovnik, i dalje na snazi preporuka da se ova voda kao tehnička ne koristi za piće i pripremanje hrane.

Naglašavamo da će u periodu hiperhlorisanja i ispiranja mreže voda sa oba izvorišta moći da se koristi ISKLJUČIVO ZA SANITARNЕ POTRЕBЕ.

Apeluje se na korisnike koji se snabdevaju vodom sa izvorišta Lovac i PPV Mlava, da u terminu predviđenom za hiperhlorisanje češće ispuštaju vodu na svojim česmama i slavinama kako bi dezinfekcija celokupne mreže bila što efikasnija.

Uz sve do sada preduzete mere, potrudićemo se da što hitnije rešimo probleme na vodoizvorištima. Građane molimo da prate zvanična saopštenja i pridržavaju se instrukcija nadležnih institucija.

Podsećamo da se prošle godine koristila ista tehnologija za ispiranje vodovodne mreže u Požarevcu.


Obaveštenje o rasporedu cisterni