Početak » Obaveštenja » O Gradu
 

Saopštenje za javnost

Poslednjih nedelja registrovana je enormno visoka potrošnja vode u Požarevcu, Kostolcu i svim ostalim naseljima na teritoriji grada koje su priključena na sistem vodosnabdevanja grada Požarevca.

Kao posledica intenziviranja crpenja vode iz podzemlja i preopterećenja sistema vodosnabdevanja, neminovno se javlja pogoršanje kvaliteta vode za piće.

Kao osnovni razlog ovakvog stanja, identifikovan je prekomerni gubitak vode nastao uticajem dugotrajnih niskih temperatura, koje su dovele do smrzavanja i pucanja vodomera, dvorišnih česmi i svih drugih, od mraza neadekvatno zaštićenih, unutrašnjih i spoljnih vodovodnih instalacija.

S toga JKP „Vodovod i kanalizacija“ ponovo upućuje apel svim svojim potrošačima da odmah pregledaju svoja vodomerna skloništa i sve druge mrazu izložene instalacije, te da iste zaštite odgovorajućom termičkom zaštitom i da svaku uočenu neispravnost prijave ovom preduzeću.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ takođe moli sve svoje korisnike da se pridržavaju mera štednje vode na koje je ovo preduzeće do sada ukazivalo, da otklone eventualna curenja na svojim instalacijama, te na taj način omoguće da i viši delovi naselja imaju uredno vodosnabdevanje.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter