Početak » Obaveštenja » O Gradu

Saopštenje za javnost – štab za vanredne situacije

Na devetoj vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije Grada Požarevca održanoj 12.02.2012.god. u 20.00 časova doneta je Odluka da:

1. Sve ekipe za raščišćavanje snega, tokom noći biće angažovane na čišćenju snega na glavnim prometnim pravcima u gradu i lokalnim putevima prema selima i Kostolcu.

Ulice u gradu koje će biti čišćene:

Moše Pijade, PP Odred, Jovana Šerbanovića, Hajduk Veljkova, Voje Dulića, Lenjinova, Bože Dimitrijevića, Vuka Karadžića, Vojske Jugoslavije, Bratsva i jedinstva, Nemanje Tomića, Veljka Vlahovića, Veljka Dugoševića, Tabačka Čaršija, Dunavska, Nemanjina, Ratarska, Moravska, Partizanska, Lole Ribara, Šumadijska, Dalmatinska, Trg Radomira Vujovića, Čede Vasovića, Đure Đakovića, Kosovska, 27 aprila , Šesta lička, Narodnog Fronta i Sedam sekretara SKOJ-a.

Lokalni putevi koji će se čistiti:

• Požarevac-Živica-Brežane
  • Požarevac-Dragovac
  • Požarevac-Dubravica-Batovac
  • Požarevac-Kostolac-Stari Kostolac-Drmno-Bradarac
  • Kostolac-Petka
  • Kostolac-Ostrvo

i lokalni put do Bara i Kasidola.

Sve ostale ulice čistiće se po prioritetima

2. Naređuje se građanima, preduzećima, javnim ustanovama, firmama,  da ispunjavaju svoju zakonsku obavezu čišćenja snega sa javnih površina ispred svojih kuća i objekata. Nepoštovanje ove obaveze povlači za sobom zakonom predviđene sankcije.

3. Naređuje se svim vlasnicima putničkih vozila koji su parkirani na ulicama i trotoarima da izmeste svoja vozila na javna parkirališta kako bi se omogućilo nesmetano čišćenje. Parkiranje na javnim parkinzima će biti besplatno a ukoliko ne izmeste svoja vozila ona će biti uklonjena paukom.

4. Preporučuje se građanima vlasnicima putničkih vozila da ista ne koriste već da za potrebe prevoza koriste javni prevoz.

Štab je sve vreme mobilan i sve informacije možete dobiti na telefone:

539-603 i 539-663

Štab za vanredne situacije grada Požarevca

Podeli sa drugima: Facebook Twitter