Почетак » Актуелно
 

Савет за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца организује трибину под називом „Водим љубав, водим рачуна“ о репродуктивном здрављу младих, која ће бити одржана у среду 22. фебруара од 19 часова у Центру за културу

Чланице Савета за родну равноправност Скупштине Града Пожаревца  делиле су данас пропагадни материјал везан за трибину о репродуктивном здрављу младих под називом “Водим љубав, водим рачуна”. Едукација је на првом месту и значај оваквих окупљања помоћи ће да се путем едукативних трибина скрене пажња на сексуално  понашање, секуално преносиве болести, смањење ризика од нежељених трудноћа и свему ономе што може да заштити човеково здравље.

„С обзиром на то да брига о репродуктивном здрављу почиње од рођења, а посебно је важна у периоду младалаштва када се дешавају велике промене у организму али и упознавање са спољним светом, важно је бити што више информисан. Зато смо позвали еминентне стручњаке да о овоме говоре“, каже Јелена Николић, председница Савета за родну равноправност.

На трибини ће говорити и одговарати на питања присутних гинеколог Др Шана Стевић, дипломирани специјалиста педагог Валентина Станковић, дипломирани правник Милан Живковић, педагог Сања Новаковић и директор Центра за социјални рад у Пожаревцу Татјана Рајић. На трибини ће бити презентовани резултати истраживања међу средњошколцима у Пожаревцу на тему репродуктивног здравља.

Трибина је најављена данас у центру града поделом флајера младим Пожаревљанима, а биће одржана у Центру за културу у среду 22. фебруара са почетком у 19 сати.

Подели са другима: Facebook Twitter