Početak » Aktuelno
 

Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Požarevca organizuje tribinu pod nazivom „Vodim ljubav, vodim računa“ o reproduktivnom zdravlju mladih, koja će biti održana u sredu 22. februara od 19 časova u Centru za kulturu

Članice Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Požarevca  delile su danas propagadni materijal vezan za tribinu o reproduktivnom zdravlju mladih pod nazivom “Vodim ljubav, vodim računa”. Edukacija je na prvom mestu i značaj ovakvih okupljanja pomoći će da se putem edukativnih tribina skrene pažnja na seksualno  ponašanje, sekualno prenosive bolesti, smanjenje rizika od neželjenih trudnoća i svemu onome što može da zaštiti čovekovo zdravlje.

„S obzirom na to da briga o reproduktivnom zdravlju počinje od rođenja, a posebno je važna u periodu mladalaštva kada se dešavaju velike promene u organizmu ali i upoznavanje sa spoljnim svetom, važno je biti što više informisan. Zato smo pozvali eminentne stručnjake da o ovome govore“, kaže Jelena Nikolić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost.

Na tribini će govoriti i odgovarati na pitanja prisutnih ginekolog Dr Šana Stević, diplomirani specijalista pedagog Valentina Stanković, diplomirani pravnik Milan Živković, pedagog Sanja Novaković i direktor Centra za socijalni rad u Požarevcu Tatjana Rajić. Na tribini će biti prezentovani rezultati istraživanja među srednjoškolcima u Požarevcu na temu reproduktivnog zdravlja.

Tribina je najavljena danas u centru grada podelom flajera mladim Požarevljanima, a biće održana u Centru za kulturu u sredu 22. februara sa početkom u 19 sati.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter