Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Sednica Gradskog veća

Na sednici Gradskog veća Požarevca, između ostalog, doneta je odluka da se Policijskoj upravi, koja pokriva osam opština Braničevskog okruga, ustupi bez naknade šest računara i specijalno tehničko vozilo za opasne materije-vatrogasno spasilačko vozilo za akcidentne situacije koje će požarevačkoj policiji uskoro biti predato na trajno korišćenje.

Usvojen je izveštaj Veterinarskog specijalističkog instituta za poslednji kvartal 2011. godine. Pokazalo se da je stanje dobro, kao i prilikom usvajanja šestogodišnjeg izveštaja, jer je pokazan rast trenda ispravnosti namirnica životinjskog porekla na zelenim pijacama u Požarevcu i Kostolcu.

Naime, u poslednjem kvartalu prošle godine ispravnost životnih namirnica je stopostotna, zapravo potpuna. Opravdano je, dakle, što Institut vrši stalne stručne analize pa i proizvođači tih namirnica sada o tome vode znatno više računa uz opremu i druge okolnosti na pijacama koje je stvorio grad Požarevac a predstoji i potpuno sređivanje tržnice u Kostolcu pa će ugovor sa ovom specijalističkom ustanovom postojati i u narednoj godini.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter