Почетак » Актуелно » О Граду
 

Седница Скупштине града Пожаревца

На сеници Скупштине града Пожаревца, којом је председавао Бане Спасовић,  изабрани су нови чланови Градског већа. Претходно су разрешени дужности већници Вејан Цвејић, Љубиша Јосимовић и Новица Живановић. Уместо њих изабрани су Драган Костић и Марко Савић из Српске напредне странке и Ивица Милошевић члан Социјалистичке партије Србије. Најављено је да ће нови чланови Градског већа добити и нове ресоре у односу на њихове претходнике. Већници су изабрани тајним гласањем и њихов избор подржао је 51 од укупно 68 одборника. Разлоге за промене у Градском већу образложио је градоначелник града Пожаревца Миомир Илић и додао да очекује да ће рад овог органа у будућности бити ефикаснији. У образложењу Градског одбора СНС-а Пожаревац наводи се да је разлог разрешења и именовања унапређење функционисања Градског већа, као и потреба за реконструкцијом ресора у Градском већу на тај начин што ће да се формирају нови ресори и то: за комуналну инфраструктуру месних заједница и социјална питања, за европске фондове, инвестиције и дијаспору, као и ресор за просвету, културу и науку.

Са седнице Скупштине

Са седнице Скупштине

Златко Миладиновић, шеф одборничке групе ДС – а рекао је да сматра да је Градско веће требало реконструисати раније а не после две године рада.

Верољуб Арсић, шеф одборничке групе СНС изјавио је да је реч о реконструкцији Градског већа која је нормална појава и право владајуће коалиције додавши да је и Влада Републике Србије такође после година дана извршила реконструкцију и да после тога ефикасније ради. Арсић је додао, одговарајући на питање одборника Драгана Стојадиновића о степену реализације буџета, да је по доласку на власт затечено веома тешко стање и да се сада, после дуго времена извештаји јавних предузећа озбиљно разматрају те да се поједини и не усвајају а да се, такође, оцењује и рад осталих функционера.

Са седнице Скупштине

Са седнице Скупштине

Након обимније расправе, у наставку седнице одборници су усвојили завршни рачун буџета града Пожаревца за 2014. годину. Главна замерка опозиционих одборника односила се на неутрошена средства.Наиме, буџет града Пожаревца у претходној години, са свим оствареним приходима, примањима и пренетим средствима, износио је 4.366.084 динара, а утрошено је 2.497.072 динара, што практично значи да је у буџету остало 1.869.012 динара.

Скупштина је разматрала и извештаје о раду јавних предузећа и установа. Градско веће није дало сагласност на извештаје Дирекције за изградњу, Љубичева, Туристичке организације и Дома здравља. Извештаји нису добили ни сагласност скупштине.

Са седнице Скупштине

Са седнице Скупштине

За Дирекцију за изградњу је веће утврдило да годишњи план за 2014. годину није реализован. Такође, да је део инвестиција из 2013. пренет у прошлу годину, чиме је приказана реализација програма за 2014.годину. Веће је констатовало како поједини изведени радови нису квлитетно обављени, да постоје пропусти у раду надзорних органа, да нису испуњени циљеви и задаци из програма пословања, те да послови нису извршени у потпуности.

За Љубичево је укратко наведено да активности по плану пословања нису реализоване.

Дом здравља, такође, није остварио задатке предвиђене годишњим програмом пословања. Наводи се како је из изјашњења директора на седници Градског већа закључено да није упознат са свим сегментима рада и функционисања установе.

За Туристичку организацију се закључује да на основу извештаја и изјашњења директорке на седници Градског већа није у потпуности остварена сврха пословања ове установе.

Подели са другима: Facebook Twitter