Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Stadion malih sportova za ponos

Novi stadion malih sportova, koji je otvoren kraj požarevačke hale, radiće u okviru Sportskog centra a svojom funkcionalnošću i atraktivnim izgledom služiće za ponos svim građanima a posebno sportistima.

Izgradnja novog sportskog objekta, vrednog 38.000.000 dinara, kakvog Požarevac priželjkuje decenijama, primer je uspešne saradnje Ministarstva za omladinu i sport sa lokalnom samoupravom. Prema ugovoru koji je zaključio grad Požarevac sa Ministarstvom omladine i sporta uloženo je 24 miliona dinara iz republičkog i 14 miliona dinara iz lokalnog budžeta. Dodatni radovi na uređenju prostora oko objekta do sada su uvećali vrednost ove investicije a, kako je najavila zamenik gradonačelnika Vukica Vasić, grad će izdvojiti dodatna sredstva za odgovarajuću podlogu terena, završetak uređenja parkinga i izgradnju pešačke staze.

– Ovaj projekat predstavlja ostvarenje rezultata koje je Strategija razvoja sporta postavila od 2009. do 2013. godine, izjavila je Vasić. Njeni prioriteti su dečji sport, sportska infrastruktura i vrhunski sport. Ovaj projekat predstavlja ostvarenje svih ciljeva jer očekujemo da se deca ovde rekreitraju i da na ovim terenima stasavaju neki novi šampioni. Grad Požarevac je, budžetom za 2011. godinu, obezbedio sredstva kako bi se finansirali dodatni, nepredviđeni radovi i uredio parking prostor, ograda i zelenilo. Za narednu godinu planiramo da teren prekrijemo još kvalitetnijom podlogom, takozvanim „tartanom“ i uredimo pešačku stazu tako da će ovaj objekat dobiti zaista lep izgled, rekla je Vukica Vasić dodajući da su ovim Stadionom malih spotrova grad Požarevac i Sportski centar dobili jedan savremen sportski kompleks.

Pomoćnica ministra za omladinu i sport, Zagorka Petrović Zlatanović izjavila je da su za državu najvažniji deca u sportu, infrastruktura i vrhunski sport i dodala da očekuje da će na ovom terenu stasavati uspešni sportisti.

-Ovo je samo jedan od projekata koje je Ministarstvo uradilo sarađujući sa gradom Požarevcom. Do sada je na ovakav način završeno osam projekata među kojima su fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, mini-pič teren, a tu je i učešće u finansiranju Nacionalnog gimnastičkog centra i još nekoliko otvorenih terena.

Direktor sportskog centra Miroslav Stojimirović, kome je objekat zvanično predala na upotrebu zamenica gradonačelnika Požarevca, Vukica Vasić, izrazio je očekivanje da će teren biti u upotrebi tokom čitave godine i da će tokom zime na njemu biti uređeno klizalište.

Osim asfaltnog terena za mali fudbal, odbojku, košarku, rukomet i ostale sportove, izgrađene su tribine sa oko 380 sedećih mesta, poslovni prostor sa šest lokala, od čega su dva dupleksa, svlačionice i svečana loža.

Prilikom svečanog otvaranja novog Stadiona malih sportova, prigodan umetnički program izveli su folklorci Centra za kulturu a teren su prvi isprobali članovi mlađih selekcija Fudbalskog kluba Mladi radnik koji su odigrali revijalni meč uz prisustvo čelnih funkcionera lokalne samouprave, direktora javnih preduzeća, predstavnika sportskih organizacija i građana.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter