Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Svečano obeležen Dan Gradske opštine Kostolac

Povodom Dana Gradske opštine Kostolac u pozorišnoj sali Doma kulture održana je svečana sednica na kojoj su uručene povelje „Đorđe Vajfert”.

kostolac_03

Svečana sednica počela je intoniranjem himne „Bože pravde” u izvođenju hora „Mozaik“, a potom se prisutnima obratio predsednik GO Kostolac, Ivan Savić, koji je naglasio da je prioritet opštine poboljšanje kvaliteta života građana.

-GO Kostolac sa svoja četiri seoska naselja Klenovnik, selo Kostolac, Ostrvo i Petka je tokom proteklih 6 godina, na osnovu postignutih rezultata, stasala u ozbiljnu Gradsku opštinu, rekao je Savić i dodao da između ove opštine postoji izuzetna saradnja sa rukovodstvom grada Požarevca kao i odlična komunikacija sa državnim institucijama i ministarstvima Republike Srbije.

Prisutni su imali priliku da pogledaju kratak film o ostvarenim rezultatima u 2015. godini, pod nazivom „Uspeh se meri delima”.

Opstina_Kostolac_1

U ime grada Požarevca čestitke povodom Dana opštine uputio je predsednik Skupštine grada Bane Spasović, koji je rekao da mu je prva asocijacija za ovu opštinu, napredak, koji je postignut tokom prvih šest godina postojanja.

-Grad, Republika i Elektroprivreda jesu tu da pomognu, ali inicijativa za rešavanje problema i teret rešavanja mora da snosi lokalno rukovodstvo. Drago mi je što mogu da kažem, da je rukovodstvo ovom izazovu odgovorilo na pravi način i da imamo određene rezultate kojima možemo biti zadovoljni”, istakao je potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić, čestitajući gradskoj opštini svečanost.

Opstina_Kostolac_2

Svečana sednica bila je i prilika da se uruče povelje „Đorđe Vajfert- Vajfertov žig”, zaslužnim pojedincima, koji su svojim zalaganjem ostvarili zapažene rezultate u zemlji i svetu. Povelje su dobili fudbaler Stefan Milošević, za postignute rezultate u oblasti sporta, Vladimir Šviković, na polju nauke i Nikola Topo, u oblasti umetnosti.

Ovom skupu je prisustvovao i donedavni direktor TE-Ko Kostolac Dragan Jovanović, izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS, kao i predstavnici preduzeća, ustanova, udruženja i veliki broj građana.

Kostolac je pre šest godina dobio status gradske opštine u sastavu Požarevca i od tada se 29. januar obeležava kao Dan opštine.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter