Почетак » Актуелно » О Граду
 

Свечано обележен Дан Градске општине Костолац

Поводом Дана Градске општине Костолац у позоришној сали Дома културе одржана је свечана седница на којој су уручене повеље „Ђорђе Вајферт”.

kostolac_03

Свечана седница почела је интонирањем химне „Боже правде” у извођењу хора „Мозаик“, а потом се присутнима обратио председник ГО Костолац, Иван Савић, који је нагласио да је приоритет општине побољшање квалитета живота грађана.

-ГО Костолац са своја четири сеоска насеља Кленовник, село Костолац, Острво и Петка је током протеклих 6 година, на основу постигнутих резултата, стасала у озбиљну Градску општину, рекао је Савић и додао да између ове општине постоји изузетна сарадња са руководством града Пожаревца као и одлична комуникација са државним институцијама и министарствима Републике Србије.

Присутни су имали прилику да погледају кратак филм о оствареним резултатима у 2015. години, под називом „Успех се мери делима”.

Opstina_Kostolac_1

У име града Пожаревца честитке поводом Дана општине упутио је председник Скупштине града Бане Спасовић, који је рекао да му је прва асоцијација за ову општину, напредак, који је постигнут током првих шест година постојања.

-Град, Република и Електропривреда јесу ту да помогну, али иницијатива за решавање проблема и терет решавања мора да сноси локално руководство. Драго ми је што могу да кажем, да је руководство овом изазову одговорило на прави начин и да имамо одређене резултате којима можемо бити задовољни”, истакао је потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић, честитајући градској општини свечаност.

Opstina_Kostolac_2

Свечана седница била је и прилика да се уруче повеље „Ђорђе Вајферт- Вајфертов жиг”, заслужним појединцима, који су својим залагањем остварили запажене резултате у земљи и свету. Повеље су добили фудбалер Стефан Милошевић, за постигнуте резултате у области спорта, Владимир Швиковић, на пољу науке и Никола Топо, у области уметности.

Овом скупу је присуствовао и донедавни директор ТЕ-Ко Костолац Драган Јовановић, извршни директор за производњу енергије у ЕПС, као и представници предузећа, установа, удружења и велики број грађана.

Костолац је пре шест година добио статус градске општине у саставу Пожаревца и од тада се 29. јануар обележава као Дан општине.

Подели са другима: Facebook Twitter