Почетак » Актуелно
 

Свечаном академијом обележен Дан Градске општине Костолац

На овој академији присутнима се прво обратила председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек која је овом приликом истакла да су првих десет година, биле важне и узбудљиве, зато што су градећи институције заједно са грађанима, имали посебан задатак који је морао бити обављен са текућим. Све то постављено је са императивом временских рокова, који су морали бити поштовани и у томе су успели, затим је још додала:

Милена Церовшек

“У Костолцу данас можемо срести људе чије порекло је из различитих делова Србије, Балкана и Европе. По пореклу различити, али у једноме исти – свима Костолац подједнако припада. Управо то заједништво је у функцији изградње бољег и лепшег Костолца.“

Серџо Крстаноски

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је рекао да је реализован велики број пројеката, пре свега из области комуналне, топлификационе и путне инфраструктуре, али и културе и спота, те да су обухваћени сви сегменти друштвеног живота.

Градоначелник Града Пожаревца је честитајући костолчанима дан општине истакао:

Бане Спасовић

”Поштујући историју и дивећи се њеним сјајним тренуцима у Костолцу и околини, живимо у садашњости и радимо за будућност. Заједно. Руководства Градске општине Костолац и града Пожаревца, дубоко сам убеђен, на најбољи начин дају пример како управо заједнички рад за добробит свих њихових житеља треба и мора да изгледа.
Ову мисао често понављам у разговорима када се помене Костолац, па ћу то учинити и сада. Као рођени Пожаревљанин кажем, а мислим да говорим у име већине својих суграђана, да се сматрамо срећним и почаствованим што је градска општина Костолац део Пожаревца и што сви заједно овај део наше Србије правимо још лепшим и примамљивијим за живот за будуће генерације.”

На свечаној академији је приказан филм о најзначајнијим културним и спортским дешавањима у претходној години.

Подели са другима: Facebook Twitter