Početak » Aktuelno
 

Svečanom akademijom obeležen Dan Gradske opštine Kostolac

Na ovoj akademiji prisutnima se prvo obratila predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac Milena Cerovšek koja je ovom prilikom istakla da su prvih deset godina, bile važne i uzbudljive, zato što su gradeći institucije zajedno sa građanima, imali poseban zadatak koji je morao biti obavljen sa tekućim. Sve to postavljeno je sa imperativom vremenskih rokova, koji su morali biti poštovani i u tome su uspeli, zatim je još dodala:

Milena Cerovšek

“U Kostolcu danas možemo sresti ljude čije poreklo je iz različitih delova Srbije, Balkana i Evrope. Po poreklu različiti, ali u jednome isti – svima Kostolac podjednako pripada. Upravo to zajedništvo je u funkciji izgradnje boljeg i lepšeg Kostolca.“

Serdžo Krstanoski

Predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski je rekao da je realizovan veliki broj projekata, pre svega iz oblasti komunalne, toplifikacione i putne infrastrukture, ali i kulture i spota, te da su obuhvaćeni svi segmenti društvenog života.

Gradonačelnik Grada Požarevca je čestitajući kostolčanima dan opštine istakao:

Bane Spasović

”Poštujući istoriju i diveći se njenim sjajnim trenucima u Kostolcu i okolini, živimo u sadašnjosti i radimo za budućnost. Zajedno. Rukovodstva Gradske opštine Kostolac i grada Požarevca, duboko sam ubeđen, na najbolji način daju primer kako upravo zajednički rad za dobrobit svih njihovih žitelja treba i mora da izgleda.
Ovu misao često ponavljam u razgovorima kada se pomene Kostolac, pa ću to učiniti i sada. Kao rođeni Požarevljanin kažem, a mislim da govorim u ime većine svojih sugrađana, da se smatramo srećnim i počastvovanim što je gradska opština Kostolac deo Požarevca i što svi zajedno ovaj deo naše Srbije pravimo još lepšim i primamljivijim za život za buduće generacije.”

Na svečanoj akademiji je prikazan film o najznačajnijim kulturnim i sportskim dešavanjima u prethodnoj godini.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter