Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Toplifikacija u selu Klenovnik

Klenovnik – Prigodnom svečanošću u selu Klenovnik nadomak Kostolca obeleženo je uvođenje toplifikacije u 250 domaćinstava. Predsednik Saveta Mesne zajednice Klenovnik Boban Ognjanović zahvalio je Privrednom društvu „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ i gradu Požarevcu na realizaciji ove investicije vredne više od 160 miliona dinara.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević rekao je ovom prilikom da je u energetskom gigantu iz Kostolca prepoznat značaj zaštite životne sredine pa su uložili znatna sredstva za završetak ove investicije.

– Danas sam veoma srećan i zadovoljan jer smo uspeli da okončamo jedan veliki poduhvat. Ujedno mi je žao što se ovo nije dogodilo pre mesec dana, kada smo i završili projekat, ali smo zbog obilja posla bili prinuđeni da odložimo svečano obeležavanje završetka radova uz opštenarodno veselje pošto je ovo naselje, pored Starog Kostolca i Drmna, u celosti toplificirano. Nije bilo lako, bilo je velikih problema i, verujte, ovo mi je bila jedna od najvažnijih briga. Uspešno smo radili: službe Privrednog društva i grada Požarevca, Javnog preduzeća „Toplifikacija“, Savet Mesne zajednice, direktor iz Kostolca Dragan Jovanović i ja- bilo je mnogo problema ali smo uspeli da ih sve prevaziđemo pošto smo bili uporni, imali smo cilj i misiju kao i naravno vas, meštane sela Klenovnika, rekao je Milosavljević.

Direktor PD „TEKO“ Dragan Jovanović istakao je da je ova investicija samo jedan od značajnih projekata koje sprovodi ova kompanija.

– Ono što želim da iskažem jeste zadovoljstvo da smo svi zajedno pokazali da smo realizovali ono što smo rekli. Nemam potrebu da ovo postavljam u bilo kakvu funkciju osim u funkciju buduće saradnje i budućeg života ovde na zajedničkom prostoru. Sve što budemo dalje radili, trudićemo se da, ako ne bude od pomoći, ne bude bar na veliku štetu. Ako nešto bude negativno, gledamo da to bude što manje negativno. Valjalo bi da i ubuduće imamo razumevanje jedni za druge jer, kako ste videli i na ovom projektu, to i nije baš tako lako, da procedure nisu uvek jednostavne. Mi živimo sa tim kao svakodnevicom. Mislim da je ovde i JP „Toplifikacija“ veoma profesionalno odradila ovaj posao pa ja, u ime Privrednog društva, želim da se zahvalim njima, Mesnoj zajednici, gradu Požarevcu i gradskoj opštini Kostolac pošto je ovo apsolutno zajednički uspeh, istakao je Jovanović.

Predsednik Skupštine grada Požarevca rekao je da je saradnja lokalne samouprave Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ odlična i da je, zahvaljujući tome, završen čitav niz značajnih projekata uključujući i zaštitu Starog Kostolca od poplava a najavio je i toplifikaciju sela Ćirikovac.

– Saradnja je bila uvek dobra, a dolaskom Dragana Jovanovića na čelo Kombinata, ona se odvija u vrlo koherentnom smislu i pravom smeru a pomoć Privrednog društva je i veća nego što smo možda očekivali pa se nadam da će tako biti i u predstojećem periodu. Ovo je za nas jedna kapitalna investicija pošto se radi o naselju koje je ugroženo a uslovi za život su sada znatno poboljšani. Kombinat je naročito angažovan na projektima u naseljima koja gravitiraju Kostolcu kao što je Petka a u selu Stari Kostolac uskoro se završavaju radovi na realizaciji zaštite od plavnih i podzemnih voda. Za toplifikaciju Ćirikovca grad Požarevac je rebalansom budžeta izdvojio oko 20 miliona dinara, naveo je Ilić.

Zlatne plakete, kao znak zahvalnosti meštana Klenovnika, dobili su gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević i direktor Privrednog Društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ Dragan Jovanović. Zahvalnice su uručene narodnom poslaniku Žarku Pivcu, predsedniku Skupštine grada Požarevca Miomiru Iliću, zamenici gradonačelnika Vukici Vasić, direktoru Javnog preduzeća „Toplifikacija“ dr Zvonimiru Blagojeviću, predsedniku gradske opštine Kostolac Vladi Vili i predsedniku Skupštine gradske opštine Kostolac dr Emilu Andrunu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter