Почетак » Актуелно
 

Туристички цвет за најбољу манифестацију у Србији добиле Љубичевске коњичке игре

Награду “Туристички цвет” по 39. пут доделила је Туристичка организација Србије.

Ово престижно признање уручено је градоначелнику Града Пожаревца Банету Спасовићу.

Овом приликом градоначелник је изјавио да се Пожаревац са Љубичевским коњичким играма налази у најбољем друштву када је у питању туризам у Србији. Он је подсетио да је прошле године Туристички цвет добила Дринска регата а годину пре Гуча. Спасовић се захвалио Туристичкој организацији и кабинету градоначелника који су дали свој велики допринос да се ЉКИ издигну на један виши ниво и да постану препознатљив бренд Србије.

„Посебно ми је драго што је све ово постигнуто захваљујући „пожаревачкој памети“, зато што су то пожаревљани осмисли и реализовали. Захваљујући медијима вратили смо се на велика врата на туристичку мапу Србије. Ова награда је подстрек да наставимо са даљим обогаћивањем садржаја и обједињавање туристичке понуде како би Пожаревац постао омиљена дестинација домаћих али и страних туриста. Љубичевске коњичке игре су, захваљујући помоћи Владе Републике Србије и председнику Србије Александру Вучићу, постале национални бренд и да су резултати тога свима видљиви,“ закључио је Спасовић.

Награду “Туристички цвет” добили су и Туристичка организација Новог Сада за најбољу туристичку организацију у Србији, најбоља туристичка агенција је “Робинзон” из Београда, у категорији најбољих хотела награду је добио Хотел “Премијер Аква” у Врднику, “Ивањички конаци” су најбољи угоститељски објекат за смештај, док је најбоља организација која је допринела унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга Београдски сајам.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је на додели награда да Србија из године у годину бележи све већи раст у туризму, наводећи да се ове године очекује 3.400.000 туриста који ће посетити Србију.

“Туристички цвет” је награда ТОС-а која се додељује за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у Србији.

Подели са другима: Facebook Twitter