Почетак » Актуелно
 

У Археолошком парку Виминацијум одржана IV редовна седница Скупштине Олимпијског комитета Србије

IV редовна седница Скупштине Олимпијског комитета Србије одржана је у простору Археолошког парка Виминацијум.

Усвојени су извештај о раду, финансијски и извештај надзорног одбора за 2018. годину, као и финансијски план и план рада за 2019.

Председник ОКС Божидар Маљковић искористио је прилику да у свом уводном обраћању поздрави све чланове Скупштине и да се захвали директору Археолошког института у Београду др Миомиру Кораћу, као и градоначелнику Пожаревца Банету Спасовићу на гостопримству, подршци и сарадњи приликом организације годишње Скупштине Олимпијског комитета Србије.

Др Миомир Кораћ, директор Археолошког института у Београду и парка Виминацијум поздравио је делегате Скупштине, пожелео срећан рад и поручио:

Др Миомир Кораћ

„Наши олимпијци су најбољи узори нашој деци, а ви сте ту да изнедрите нове генерације односно будуће олимпијце, како би сутра пронели глас наше земље широм света. Желим вам успешан рад и надам се да ћете имати успешну седницу.“

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао да му је изузетно драго што је седница одржана на територији Града Пожаревца.

Бане Спасовић

„Свесни да се љубав према спорту усађује од малих ногу, окренули смо се ка подизању и обнављању инфраструктуре која би користила младим спортистима, али и старијим рекреативцима да упражњавају своје активности. У протеклом периоду изградили смо терене за мале спортове у Касидолу, Барама, Бубушинцу, Набрђу, Пољани, реновирана је Спортска хала у Костолцу, урађени су фитнес терени на отвореном у Пожаревцу, Костолцу, Љубичеву, реконструисан пожаревачки Хиподром, обновљене фискултурне сале по школама… итд. Ове године приводимо капиталну реконструкцију Спортског центра Пожаревац, који је након обновљене дворане, и нових подлога на отвореним теренима добио и балон халу. Да се озбиљно приступа унапређењу услова за развој спорта и усмеравању омладине ка здравом начину живота говори податак да се из градског буџета за ове прилике издваја око 160 милиона динара. Нарочита ставка нам је школски спорт, јер знамо да се управо у том узрасту дете које брзо трчи или вешто барата лоптом, одлучује да ли ће се спортом и професионално бавити. Уколико се то и не деси, остаје корист бављења спортом у циљу сопственог задовољства, док друштво добија вредне и упорне младе људе, чиме их спорт може научити боље него било која друга област.”

Уочи седнице Скупштине одржан је састанак председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића са градоначелником Пожаревца Банетом Спасовићем.

Подели са другима: Facebook Twitter