Почетак » Актуелно
 

У Касидолу одржане традиционалне коњичке трке, које трају више од 100 година

Традиционална манифестација која се у Касидолу одржава на Тодорову суботу ни ове године није изостала. Организатор манифестације је Коњичка секција “Касидол” и Коњички клуб „Кнез Михаило“ из Пожаревца уз подршку града Пожаревца.


Одржане су три галопске трке и то:
“Меморијал Зорана Ивића Мигље” 1200м, за сва грла од 3 године и старија.
“Свети Тодор” 1600м, за сва грла од 3 године и старија.
“Пехар села Касидол” 1000м, за сва грла од 3 године и старија (право учешћа имали само чланови коњичког друштва Кнез Михаило).
У паузама између трка одржана је парада фијакера.


Тркама у суботу присуствовао је и градоначелник града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима и том приликом обратио се присутним медијима:
“Сви ови људи овде долазе да обележимо овај дан и ту су сви они људи којима је стало до коњичког спорта и који су љубитељи ових најплеменитијих животиња – коња. Локална самоуправа је прошле године рекла да ће уложити велика средства, наравно да смо преко друштва “Кнез Михајло” преусмерили одређена средства да би се одржале ове трке овде и да није Касидола и Касидолаца, вероватно тако не би било и добрих Љубичевских коњичких игара.”


Пехаре победницима поменутих трка уручили су челни људи града Пожаревца а победнику главне трке Свети Тодор пехар је уручио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић. У овој трци победило је грло REED BILLU, власника Мехе Даутовића, док је у првој трци “Меморијал Зорана Ивића Мигље” победу однело грло ACT LIKE MIKI власника Саше Марковића, а пехар села Касидол освојило је грло TERIBLE TEO власника Гилета Марковића. Награде су уручене и учесницима фијакеријаде.

Подели са другима: Facebook Twitter