Početak » Aktuelno » O Gradu
 

U Kostolcu održano savetovanje pčelara

Jedanaesto regionalno Savetovanje pčelara Braničevskog okruga „Znanjem bez granica“ održano je u Kostolcu.

Organizatori savetovanja, koje je imalo međunarodni karakter, je bilo Udruženje pčelara Požarevca.

Održavanje Regionalnog savetovanja pčelara pomogli su Budžetski fond za poljoprivredu Grada Požarevca i Gradska opština Kostolac.

Ispred Grada Požarevca prisutne je pozdravio predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović:

Predsednik Skupštine grada Požarevca – Predrag Mijatović

“Grad Požarevc, zajedno sa svojim Budžetskim fondom i Gradskom opštinom Kostolac, i ove godine pruža snažnu podršku ovom stručnom skupu. Podatak da se on održava već 11. put, i da svake godine okuplja eminentne stručnjake iz ove oblasti, nije nam doneo dilemu da li trebamo podržati i ovo Regionalno savetovanje pčelara Braničevskog okruga. Požarevačko udruženje pčelara već godinama unazad je jedno od najmasovnijih u Srbiji i kao takvo zauzima važno mesto u hijerarhiji sličnih udruženja i društava koji rade na teritoriji grada.  Razlog tome svakako jeste i oblast kojom se bavite a o važnosti iste, siguran sam biće reči i na današnjem skupu. Uveren sam da med i proizvodi od meda itekako imaju razloga da dobiju više prostora na našim trpezama, naročito kada poslednjih godina sve više uviđamo značaj zdrave ishrane.“

Učesnike ovog edukativnog skupa, predavače koji su stigli iz Hrvatske, Severne Makedonije i Republike Srpske kao i goste bratskog Udruženja iz Temišvara u Rumuniji, pozdravio je predsednik Udruženja pčelara Požarevac Dejan Stefanović i predsedni Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski.

U vreme održavanja savetovanja ispred Doma kulture u Kostolcu priređena  je izložba košnica prodajnog karaktera.