Почетак » Актуелно » О Граду
 

У Костолцу одржано саветовање пчелара

Једанаесто регионално Саветовање пчелара Браничевског округа „Знањем без граница“ одржано је у Костолцу.

Организатори саветовања, које је имало међународни карактер, је било Удружење пчелара Пожаревца.

Одржавање Регионалног саветовања пчелара помогли су Буџетски фонд за пољопривреду Града Пожаревца и Градска општина Костолац.

Испред Града Пожаревца присутне је поздравио председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић:

Председник Скупштине града Пожаревца – Предраг Мијатовић

“Град Пожаревц, заједно са својим Буџетским фондом и Градском општином Костолац, и ове године пружа снажну подршку овом стручном скупу. Податак да се он одржава већ 11. пут, и да сваке године окупља еминентне стручњаке из ове области, није нам донео дилему да ли требамо подржати и ово Регионално саветовање пчелара Браничевског округа. Пожаревачко удружење пчелара већ годинама уназад је једно од најмасовнијих у Србији и као такво заузима важно место у хијерархији сличних удружења и друштава који раде на територији града.  Разлог томе свакако јесте и област којом се бавите а о важности исте, сигуран сам биће речи и на данашњем скупу. Уверен сам да мед и производи од меда итекако имају разлога да добију више простора на нашим трпезама, нарочито када последњих година све више увиђамо значај здраве исхране.“

Учеснике овог едукативног скупа, предаваче који су стигли из Хрватске, Северне Македоније и Републике Српске као и госте братског Удружења из Темишвара у Румунији, поздравио је председник Удружења пчелара Пожаревац Дејан Стефановић и председни Градске општине Костолац Серџо Крстаноски.

У време одржавања саветовања испред Дома културе у Костолцу приређена  је изложба кошница продајног карактера.