Почетак » Актуелно » О Граду
 

У оквиру манифестације Дани Српске у Србији, у Пожаревцу, одржан концерт етно групе Траг

Концерт Етно групе Траг одушевио је пожаревачку публику својим концертом где су излазили и на бис.

Наступ је прошао у веома емотивној атмосфери а на појединим лицима су се могле видети и сузе током овог концерта али је било играња и хорског певања уз познате народне песме из Србије, Републике Српске, Книнске крајине, Црне Горе као и оних на влашком, руском и ромском језику.

Посебно је био запажен соло наступ Хилде Хрекеш која је у бенду неких годину дана, иначе она је родом из Сирије и дошла је на наше просторе, да студира медицину, непосредно пре рата у тој земљи. Она је извела две соло нумере од којих је једна била Русе косе цуро имаш, коју је пола певала на српском а пола на арапском језику што је посебно одушевило овдашњу публику. Ту смо могли сазнати и чињеницу да је наш и сиријски мелос веома сличан и да је грађен под утицајем византијске културе.

Пре почетка самог концерта присутне је поздравио председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић који је истакао да су Срби јединствен народ и да га је немогуће поделити упоредивши га са математичким примером простог броја који је недељив.

Након концерта, женским члановима групе градоначелник Града Пожаревца, Бане Спасовић је уручио цвеће уз честитке на незаборавном концерту.

Концерту су присуствовали испред представништва Републике Српске у Србији Мирко Бајић сарадник за развој и унапређење привредне сарадње и Бранко Ковачевић сарадник за правне послове и послове развоја спортске сарадње.

Траг је наступио у саставу: Вокали: Валентина Милекић (вокал и уметнички руководилац), Тања Данојевић, Јована Кисин и Хилда Хрекеш. Инструменталисти: Јелена Шкрбић, виолина; Бојан Штијак, бас гитара; Младен Јанковић, клавијатуре; Бобан Аџић, гитара; Зоран Вујић, перкусије и Горан Пивашевић, фруле, гајде, кавал, вокал.

Подели са другима: Facebook Twitter