Почетак » Актуелно
 

У Пожаревцу одржан стручни скуп Паметан град „Први дан у будућности“

Овај скуп је одржан у организацији Савеза друштава инжењера и техничара града Пожаревца и Националне организације Провајдер паметних градова Србије, генерални покровитељ је Град Пожаревац. На овом скупу чули смо да Паметни градови обухватају много области у функционисању једног града, почев од урбаног планирања, управљана електричном енергијом, снабдевања водом, преко јавног транспорта, електронске управе па све до атрактивности града у смислу здравијег живота са мање загађености.

Скуп је отворио заменик градоначелника Саша Павловић следећим речима:
Поштовани пријатељи,
Дозволите ми да свим гостима града најпре пожелим добродошлицу и пријатан боравак у Пожаревцу.
У име локалне самоуправе, посебно се захваљујем онима који ће данас говорити и свима нама представити концепт “Паметног града“. Разлог што је Град покровитељ овог догађаја јесте тај да су се све теме овог скупа заправо правци развоја у које желимо да усмеримо Пожаревац у будућности.
Поштујући архитектонски шарм којим град одише, као и установљене системе управљања из неких ранијих времена, свесни смо да не смемо заостајати у модерним тенденцијама организације градских служби и живота грађана.
Како ми инжењери волимо да што пре пређемо са речи на дела, тако ћу и ја сада одмах напоменути и то да смо као локална самоуправа многе од тема о којима ће бити реч на овом саветовању већ од раније узели у обзир и разматрање попут примене модерних технологија у Градској управи, енергетске ефикасности и слично.

Уверавам вас да ће све данас речено бити од велике важности представницима градске власти. То је разлог што смо посебно захвални Националној организацији Провајдер паметних градова Србије што је одлучила да један од својих стручних скупова одржи управо у Пожаревцу. То схватамо као комплимент самом граду који, надам се да делите моје мишљење, има капацитет имплементације ваших идеја, као и Друштву инжењера и техничара града Пожаревца које под својим кровом окупља људе којима се сваки град може поносити.
Током данашњег стручног скупа желим вам успешан рад, рађање нових идеја и скору примену неких од њих у граду који схвата и разуме значај струке и пажљиво слуша њен глас.

Подели са другима: Facebook Twitter