Почетак » Актуелно » О Граду
 

У Пожаревцу у току радови вредности преко 350 милиона динара

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сараднцицима обишао је неколико локација где се изводе инфраструктурни радови.

Обишао је радове на Јужном кишном колектору чијом изградњом град неће више бити угрожен приликом великих атмосферских падавина. Вредност изградње овог колектора је преко 200 милиона динара. Након изградње Јужног колектора у плану је да се изгради и Северни који ће коштати преко 250 милиона динара тако да је укупна вредност овог пројекта преко 450 милиона динара.

Затим је градоначелник са својим тимом обишао радове у Невесињској улици на замени азбестних водоводних цеви дужине преко 450 метара, вредности око 8,5 милиона динара.

Владимир Стојимировић

В.Д. директора ЈКП Водовод и канализација Владимир Стојимировић је овом приликом изјавио да се завршетак радова у овој улици очекује за петнаестак дана. Он је најавио да следе радови у Марковој улици у дужини од 250 метара са планираних 25 прикључака. Вредност уговора је 4,5 милиона динара а планирани рок за завршетак радова је 60 дана.

Градоначелник Бане Спасовић је рекао да је у плану ове локалне самоуправе да цео град буде покривен водоводном мрежом и да је до сада покривено скоро 99 одсто грађана водоводом.

Бане Спасовић

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је обишао и улицу Јована Шербановића у којој се мењају дотрајали магистрални водови топлификације. Комплетна улица Јована Шербановића требало би да до јула буде реконструисана, што подразумева нов коловоз, тротоар, паркинг места, уличну расвету и зелени појас, вредност ове инвестиције без топлификационе мреже је преко 32 милиона динара. Читава улица је широка између 18 и 20 метара, са коловозом ширине око 6,5 метара. Радови у улици Јована Шербановића су посебно значајни када се зна да се само у овој улици налазе три школе и Дом здравља и веома је важно да улица буде потпуно функционална и са великим бројем паркинг места истиче градоначелник. Што се тиче дрвореда, градоначелник каже да су ове године за озелењавање у буџету издвојили око 12 милиона динара и да ће дрвореди бити обновљени тамо где постоји потреба.

Дејан Дачић

Директор Топлификације Дејан Дачић је овом приликом рекао да се радови спроводе у координацији са локалном самоуправом и другим ЈП и да је то доказ тимског рада. Он још истиче да радови теку по плану а поред сређивања самог језгра града ради се на проширењу топлификационе мреже и у месној заједници Сопот.

Јавно предузеће Топлификација је за ову годину извојило око 19 милиона динара за инвестиције у топлификациону мрежу у овој улици. Он је још напоменуо да се цеви у овој улици мењају након 30 година за наредних 30.

 

Подели са другима: Facebook Twitter