Почетак » Актуелно » О Граду
 

Унапређено организовање јавних набавки

Представницима града Пожаревца уручено је признање за значајне резултате остварене у спровођењу пројекта „Јачање механизама одговорности у јавним финансијама“. Признање је уручио директор Управе за јавне набавке Републике Србије, Предраг Јовановић који је нагласио да је кључна компонета пројекта унапређење организације јавних набавки у пет градова Србије међу којима је и Пожаревац.

Јовановић каже да је циљ пројекта оснивање посебне организационе јединице на нивоу града која ће обављати обједињене јавне набавке на што ефикаснији начин.

Градоначелник Пожаревца, Миодраг Милосављевић изјавио је да ће на наредном Градском већу бити усвојен предлог измене и допуне систематизације радних места у градској управи и на тај начин формирати организациону јединицу за јавне набавке. Формирањем ове јединице град ће смањити трошкове а повећати ефикасност истакао је Милосављевић.

Пројекат „Јачање механизама одговорности у јавним финансијама“ реализован је у претходне две године на територији Пожаревца, Панчева, Ниша, Новог Сада и Суботице уз подршку програма Уједињених нација за развој и Краљевине Данске.

Подели са другима: Facebook Twitter