Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Unapređeno organizovanje javnih nabavki

Predstavnicima grada Požarevca uručeno je priznanje za značajne rezultate ostvarene u sprovođenju projekta „Jačanje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama“. Priznanje je uručio direktor Uprave za javne nabavke Republike Srbije, Predrag Jovanović koji je naglasio da je ključna komponeta projekta unapređenje organizacije javnih nabavki u pet gradova Srbije među kojima je i Požarevac.

Jovanović kaže da je cilj projekta osnivanje posebne organizacione jedinice na nivou grada koja će obavljati objedinjene javne nabavke na što efikasniji način.

Gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević izjavio je da će na narednom Gradskom veću biti usvojen predlog izmene i dopune sistematizacije radnih mesta u gradskoj upravi i na taj način formirati organizacionu jedinicu za javne nabavke. Formiranjem ove jedinice grad će smanjiti troškove a povećati efikasnost istakao je Milosavljević.

Projekat „Jačanje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama“ realizovan je u prethodne dve godine na teritoriji Požarevca, Pančeva, Niša, Novog Sada i Subotice uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj i Kraljevine Danske.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter