Почетак » Актуелно » О Граду
 

Уранак у ЉубичевуReveille in Ljubicevo

Традиционална прослава првомајског уранка организована је и ове године у Љубичеву на потезу Браник” и то, по традицији, 2. маја. Манифестацију, у којој традиционално учествују најмлађи чланови фолклорних ансамбала из Пожаревца, отворио је заменик председника Скупштине града Пожаревца Милић Јовановић. Он је свим пожаревљанима пожелео срећне првомајске празнике и најавио да ће се од следеће године Уранак у Љубичеву организовати 1. маја. -На иницијативу једног броја грађана, уз сагласност градоначелника, покренућемо иницијативу се провомајски уранак одржава 1. маја, а не другог, као што је то до сада било. Желим вам да наредне уранке у Љубичеву прославимо у већем броју и у бољем амбијенту, изјавио је заменик председника Скупштине Пожаревца Милић Јовановић. Време је незабилазни фактор у прослави првомајског уранка, па је, упркос нестабилном нестабилности временских прилика, ове године ипак добро послужило   излетнике у Љубичеву.

1maj_uranak_01

Одржана је Ликовна колонија на којој су учествовали чланови Удружења ликовних уметника „Милена Павловић Барили“. Незаобилазна је била и традиционална Гитаријада, у нешто измењеном облику у односу на претходне године, а наступила је рок група „Деца лоших музичара“ и неколико локалних бендова.

1maj_uranak_02

Градоначелник Пожаревца Миомир Илић најавио је да ће град покренути иницијативу да се од следеће године прослава првомајског уранка поново организује 1. маја.

-Покренућемо иницијативу да се од наредне године уранак поново организује 1. маја. Претходних година, као и ове године, организован је другог маја зато што је 1. мај традиционално празнован у Београду, где је одржавана парада, тако да је велики број људи одлазио за Београд. За тим више нема потребе, тако да ћемо уранак обележавати 1.маја, изјавио је за Радио Пожаревац градоначелник Пожаревца Миомир Илић.

Он је свим суграђанима пожелео срећне првомајске празнике.

1maj_uranak_04

1maj_uranak_03

Подели са другима: Facebook Twitter