Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Uranak u LjubičevuReveille in Ljubicevo

Tradicionalna proslava prvomajskog uranka organizovana je i ove godine u Ljubičevu na potezu Branik” i to, po tradiciji, 2. maja. Manifestaciju, u kojoj tradicionalno učestvuju najmlađi članovi folklornih ansambala iz Požarevca, otvorio je zamenik predsednika Skupštine grada Požarevca Milić Jovanović. On je svim požarevljanima poželeo srećne prvomajske praznike i najavio da će se od sledeće godine Uranak u Ljubičevu organizovati 1. maja. -Na inicijativu jednog broja građana, uz saglasnost gradonačelnika, pokrenućemo inicijativu se provomajski uranak održava 1. maja, a ne drugog, kao što je to do sada bilo. Želim vam da naredne uranke u Ljubičevu proslavimo u većem broju i u boljem ambijentu, izjavio je zamenik predsednika Skupštine Požarevca Milić Jovanović. Vreme je nezabilazni faktor u proslavi prvomajskog uranka, pa je, uprkos nestabilnom nestabilnosti vremenskih prilika, ove godine ipak dobro poslužilo   izletnike u Ljubičevu.

1maj_uranak_01

Održana je Likovna kolonija na kojoj su učestvovali članovi Udruženja likovnih umetnika „Milena Pavlović Barili“. Nezaobilazna je bila i tradicionalna Gitarijada, u nešto izmenjenom obliku u odnosu na prethodne godine, a nastupila je rok grupa „Deca loših muzičara“ i nekoliko lokalnih bendova.

1maj_uranak_02

Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić najavio je da će grad pokrenuti inicijativu da se od sledeće godine proslava prvomajskog uranka ponovo organizuje 1. maja.

-Pokrenućemo inicijativu da se od naredne godine uranak ponovo organizuje 1. maja. Prethodnih godina, kao i ove godine, organizovan je drugog maja zato što je 1. maj tradicionalno praznovan u Beogradu, gde je održavana parada, tako da je veliki broj ljudi odlazio za Beograd. Za tim više nema potrebe, tako da ćemo uranak obeležavati 1.maja, izjavio je za Radio Požarevac gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić.

On je svim sugrađanima poželeo srećne prvomajske praznike.

1maj_uranak_04

1maj_uranak_03

Podeli sa drugima: Facebook Twitter