Почетак » Актуелно
 

Уручена признања за вишеструке добровољне даваоце крви

Црвени крст Пожаревац је поводом Светског дана добровољних давалаца крви, у знак захвалности доделио признања добровољним даваоцима крви за 35, 50, 75 и 100 пута дату крв.

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић уручио је захвалнице добровољним даваоцима крви који су крв дали 100 пута, заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић уручио је захвалнице особама које су 75 пута дали крв, Милић Јовановић заменик председника Скупштине града Пожаревца уручио је захвалнице за 50 пута дату крв а Милутин Аврамовић председник Црвеног крста Пожаревац за даваоце који су 35 пута дали крв.

У свом обраћању председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић је истакао да градове не чине великим зграде, већ људи коју су их градили. Градове не чине великим значајни догађаји, већ људи који су у њима учествовали:

Бојан Илић

“Сви ти људи, заједно са својим врлинама али и манама комплетирају дух једног града јер својим достигнућима и поступцима одређују његов имиџ код других. Када све то узмемо у обзир, остаје ми неизмерна срећа и задовољства што сам ваш суграђанин. Вашим поступцима успели сте да нераскидиво вежете име Пожаревца за хуманост и несебична дела која не очекују ништа заузврат. Када неко толико пута да крв као што је то случај са вама, сигурно се свакога јутра буди са божанским осећајем да је током ноћи већ неком помогао. Не знате колико је пута ваша крв помогла да се спаси дете, мајка на порођају, нечија ћерка, син, отац, пријатељ… Питам вас, какав је осећај када знате да многи корачају овом земљом захваљујући крви коју су добили од вас у одсудном тренутку и која и даље тече њиховим венама. Уверен да је толика хуманост коју ви имате у вашим срцима одраз васпитања које сте стицали у својим породицама и свом граду, такође сам сигуран да је велики допринос томе дао и пожаревачки Црвени крст. Без премца најбољи у држави, ова група људи много је дала нашем граду и гласу који и у званичним признањима јасно каже – Пожаревац је најхуманији град у Србији. Нама који смо на челу града остаје да бринемо о новим зградама, путевима, и свим оним стварима који живот у Пожаревцу чине лакшим и лепшим. Што се хуманости тиче, већ смо светска метропола, захваљујући вама.“

Саша Обрадовић

Саша Обрадовић секретар Градске организације Црвеног крста Пожаревац се овом приликом захвалио свим добровољним даваоцима крви који су дали део себе и да је та крв коју дају нешто што не може да се мери ни сребром ни златом зато што људски живот нема цену.

Тема овогодишње кампање је „Добровољно давање крви као акција солидарности“. Истичу се главне вредности као што су алтруизам, поштовање и емпатија. Усвојен је и слоган „Будите ту за друге, дајте крв, подарите живот“ како би се скренула пажња на чињеницу да давање крви има велику улогу у охрабривању и мотивисању људи да брину једни о другима.

Подели са другима: Facebook Twitter