Почетак » Актуелно » О Граду
 

Усвојен ребаланс буџета Града Пожаревца

Одборници СГ Пожаревца су усвојили први ребаланс градског буџета, тако да буџет сада износи око 6 милијарди динара. Од те суме половина иде на инвестиције.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је изјавио да је реч о развојном буџету. Од инвестиција издвојио је следеће: набавка монтажног паркинга у вредности од 45 милиона динара, поплочавање у Ергели Љубичево 19 милиона динара, постављање расвете у ергели 7 милиона динара, изградња монтажно-бетонске трафо станице у шећерани 25 милиона динара, друга фаза обнове фасаде Начелства 44 милиона динара, рехабилитација и асфалтирање сеоских путева 227 милиона динара, нови дрворед и обнова парка у Костолцу 47 милиона динара, обнова фасада у Табачкој чаршији 10 милиона динара, затим за зграду болнице 42 милиона динара која се ради преко ИПА фондова а укупна вредност тог пројекта износиће око 10 милиона евра, улица Ђуре Ђаковића 24 милиона динара, за школе је издвојено 40 милиона динара и инвестиције за вртиће у вредности од 32 милиона динара, за опрему Дома здравља преко 26 милиона динара…

Предлоге Програма за унапређење услова живота и Програма буџетског фонда за заштиту животне средине образлагао је заменик градоначелника Саша Павловић. Програм за унапређење услова живота садржи 29 пројекат укупне вредности од око 240 милиона динара. Буџетски фонд за заштиту животне средине садржи 45 пројекта укупне вредности од близу 1,2 милијарде динара.

Одборници су изгласали и следеће тачке: Програм локалног економског развоја Града Пожаревца за период 2018 – 2020. године, Одлука о условима и начину реализације Програма локалног економског развоја Града Пожаревца за период 2018 – 2020. године, Програм друге измене и допуне Програма коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине, одлуке о измени Одлуке о утврђивању прихода који припадају Граду и Градској општини Костолац, Решења којим се даје сагласност на ребаланс програма пословања за 2018. годину јавних предузећа и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Пожаревац.

Подели са другима: Facebook Twitter