Početak » Aktuelno » O Gradu
 

“Van Gogh” u Požarevcu za Novu godinu

Novogodišnji koncert u Požarevcu je deo rođendanske turneje „Licem u lice“ povodom 30 godina postojanja čuvene grupe, koja je počela u Expo centru u Beogradu.

 „Požarevac ima privilegiju da ova grupa nastupa za sam doček Nove godine. Promenili smo prisup organizaciji raznih manifestacija i trudimo se da budu na vrhunskom nivou“, rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Gradonačelnik je pozvao sve građane da 2017. godinu dočekaju u svom gradu – Požarevcu uz grupu Van Gog i da je ovo jedinstvena prilika da se za doček Nove godine ostane u svom gradu koji će 31.12. pružiti najbolje novogodišnje izdanje do sada.

„Ja sam jedan od zagovornika da ne sme da bude bahaćenja. Ja živim od muzike. Pobornik sam teorije da Nova godina po gradovima bude na radost mladih i onih koji se tako osećaju. U ovom trenutku ne sme niko da se bahati sa novcem građana, u skladu sa tim, s obzirom da je ovo jubilarna godina doneli smo odluku da se, bez obzira što je doček, taj koncert ne razlikuje od bilo kog drugog, prevashodno mislim na novac“, rekao je Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gog. 

Iz gradske kase za koncert je izdvojeno četiri hiljade evra u dinarskoj protivvrednosti. Koncert traje najmanje dva sata, a repertoar je isti kao i na koncertu povodom obeležavanja 30 godina na sceni.

 Gradonačelnik Bane Spasović se naovoj konferenciji za medije obratio i povodom pisanja na pojedinim forumima „zašto lokalna samouprava Subotice, pa i Požarevca, sredstva za doček ne opredele za lečenje dece“.

„Tačno se zna šta lokalna samouprava može da radi. Imali smo humanitarne akcije koje smo podržali, a imaćemo ih još. Ali, ako želite da ugasimo svetlo u Požarevcu i da bude mrak, ne samo za Novu godinu, i da nemamo ni Deda mraza, infrastrukturu i ulično osvetljenje, da namamo nikakav društveni i kulturni život…gde će nas to voditi“ zaključio je gradonačelnik na konferenciji.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter