Почетак » Актуелно » О Граду
 

“Van Gogh” у Пожаревцу за Нову годину

Новогодишњи концерт у Пожаревцу је део рођенданске турнеје „Лицем у лице“ поводом 30 година постојања чувене групе, која је почела у Еxпо центру у Београду.

 „Пожаревац има привилегију да ова група наступа за сам дочек Нове године. Променили смо присуп организацији разних манифестација и трудимо се да буду на врхунском нивоу“, рекао је Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца.

Градоначелник је позвао све грађане да 2017. годину дочекају у свом граду – Пожаревцу уз групу Ван Гог и да је ово јединствена прилика да се за дочек Нове године остане у свом граду који ће 31.12. пружити најбоље новогодишње издање до сада.

„Ја сам један од заговорника да не сме да буде бахаћења. Ја живим од музике. Поборник сам теорије да Нова година по градовима буде на радост младих и оних који се тако осећају. У овом тренутку не сме нико да се бахати са новцем грађана, у складу са тим, с обзиром да је ово јубиларна година донели смо одлуку да се, без обзира што је дочек, тај концерт не разликује од било ког другог, превасходно мислим на новац“, рекао је Звонимир Ђукић Ђуле, фронтмен групе Ван Гог. 

Из градске касе за концерт је издвојено четири хиљаде евра у динарској противвредности. Концерт траје најмање два сата, а репертоар је исти као и на концерту поводом обележавања 30 година на сцени.

 Градоначелник Бане Спасовић се наовој конференцији за медије обратио и поводом писања на појединим форумима „зашто локална самоуправа Суботице, па и Пожаревца, средства за дочек не определе за лечење деце“.

„Тачно се зна шта локална самоуправа може да ради. Имали смо хуманитарне акције које смо подржали, а имаћемо их још. Али, ако желите да угасимо светло у Пожаревцу и да буде мрак, не само за Нову годину, и да немамо ни Деда мраза, инфраструктуру и улично осветљење, да намамо никакав друштвени и културни живот…где ће нас то водити“ закључио је градоначелник на конференцији.

Подели са другима: Facebook Twitter