Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Veliko spremanje u Požarevcu

U okviru kampanje Očistimo Srbiju, 9. juna će u mnogim gradovima biti održana akcija čišćenja „Veliko spremanje Srbije“ za koju u Požarevcu već duže traju obimne pripreme kako bi se opravdala reputacija jednoh od najuspešnijih gradova koja je stečena prethodnih godina. O tome je detaljno obaveštena javnost na posebnoj konferenciji za medije.

Akciji se priključuju škole, javne ustanove i preduzeća, vojska i udruženja građana. Zamenica gradonačelnika Vukica Vasić pozvala je građane da se priključe akciji i prijave lokacije na kojima se divlje odlaže otpad.

Prošle godine je u akciji velikog spremanja u Požarevcu učestvovalo oko 2.000 volontera. Zahvaljujući dobrom odzivu, grad je dobio 2 miliona dinara. Novac će se iskoristiti za kupovinu novih 60 kontejnera za otpad zapremine 1 m3.

Koordinator akcije ispred Komunalnih službi Srđan Filipović, kaže da je do sada prijavljeno oko 2.500 učesnika i preko 70 lokacija za čišćenje. Obezbeđene su zaštitne rukavice i vreće za prikupljen otpad a javna preduzeća u Požarevcu i Kostolcu pripremila su mehanizaciju za odnošenje otpada.

Jednodnevna akcija, koja će biti održana u subotu, ima za cilj podizanje svesti stanovništva o potrebi očuvanja životne sredine.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter