Почетак » Актуелно » Обавештења
 

1. март – СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Обележавање 1. марта као светског дана цивилне заштите, установљено је 1990. године Одлуком Генералне скупштине међународне организације цивилне заштите. Ова организација са седиштем у Женеви има за циљ да доприноси успостављању одговарајућих структура цивилне заштите у свим државама чланицама.

У сусрет дану када се  обележава светски дан цивилне заштите, дан када желимо да утичемо на подизање свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању заштите и безбдности у случају елементарних непогода, техничко-технолошких и других несрећа.

Искуство из протеклих година нам говори да поред превентивних мера које чини град Пожаревац, морамо се спремити и на адекватан одговор на ризике и претње које доносе ванредне ситуације у будућности.

Град Пожаревац чврсто стоји на становишту да да свој допринос на јачању система заштите и спасавања и улози цивилне заштите како би се успоставио ефикаснији одговор на све ризике и претње који нас окружују.

Град ће у свом домену учествати у формирању  јединица цивилне заштите, не само због испуњења законске обавезе него и због реалне потребе, у циљу стварања јединственог система снага заштите и спасавања и давању доприноса ефиксанијег одговора државе и друштва на ризике који нас окружују. 

Подели са другима: Facebook Twitter