Почетак » Актуелно
 

14. Међународни фестивал дечијих игара и модерног плеса

Предшколска установа “Љубица Вребалов” из Пожаревца и Удружење васпитача Браничевског округа, били су домаћини 14. Међународног фестивала дечијих игара и модерног плеса.

Деца су се такмичила у две категорије: традиционалне игре и модеран плес. У традиционалним играма било је 12 кореографија, а 16 у модерном плесу.

Директорка Предшколске установе “Љубица Вребалов”, Марија Бајић није крила задовољсто овим фестивалом и рекла је:

“Ово није само фестивал плеса ове је фестивал дружења, фестивал размене најлепше могуће енергије и најдивнијих осећања 14. пут. Намеравамо да наставимо ову традицију, напоменула бих да смо од ове године и у туристичкој карти града”.

Ове године поред васпитача из нашег округа наступила су деца са васпитачима из : Врања, Рашке, Краљева, Лесковца, Љига, Велике Плане, Смедерева, Звечана, Бања Луке и Новог Пазара.

„Идеја овог фестивала је да се деца упознају са традицијом свог народа. У модерном блоку углавном играју на дечије песмице, али и модерне, које су веома популарне. Дешава се да деца играју и уз традиционалну музику неког другог народа, што је добро, јер се на тај начин упознају са језиком, традицијом и културом других земаља и народа“, казала је Ана Штерјоска, председник Удружења васпитача Браничевског округа.

Стручни жири сачињавали су чланови из света музике, области плеса као и један васпитач и дете из вртића из Петровца на Млави. Они су прогласили победнике и доделили награде најуспешнијим плесним тачкама малишана.

Дипломе за учешће за прво место у категорији традиционалних игара, добили су предшколци из Звечана и Петровца на Млави. Друго место је такође било двоструко, а припало је деци из Бања Луке и Жагубице, док су треће такође поделили малишани из Великог Градишта и Кучева.

Што се тиче модерног плеса, у овој категорији прво место су поделила деца из Костолца и Петровца на Млави, други су били малишани из Великог Градишта и Љига, а трећу позицију су равноправно поделили мали модерни плесачи и плесачице из Пожаревца, Бања Луке, Голупца и Краљева.

Подели са другима: Facebook Twitter