Početak » Aktuelno
 

3.000.000 dinara za novu stolariju u Tehničkoj školi u Kostolcu

U tehničkoj školi “Nikola Tesla” u Kostolcu zamenjena je stolarija na 2000 kvadrata površine na glavnoj zgradi škole i na školskoj radionici.

Direktor škole Goran Nestorović je napomenuo:

“Budžet za ovu investiciju obezbedio je grad Požarevac u iznosu od 4.059.490 dinara a ugovor je dodeljen za 2.981.580 dinara, i na taj način obezbeđena je ušteda od 979.000 dinara iz budžeta Grada Požarevca.

Obezbeđeno je da kroz ovu javnu nabavku bude dobijena najbolja stolarija A klase, radi se o osmokomornim profilima sa staklima koji su punjeni argonom, što obezbeđuje najbolji koeficijent toplotne provodljivosti po standardima Evropske unije”.

Ivan Savić predsednik gradske Opštine Kostolac, izrazio je zadovoljsto postignutim i najavio sledeće radove – “Ja se nadam da ćemo naredne godine već prisustvovati i uređenju fiskulturne sale sa obzirom da smo 2017. godinu obeležili kao godinu u kojoj ćemo se posvetiti deci i omladini”.

Gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović nakon obilaska radova obratio se novinarima i rekao – “Ovo je zapravo jedna velika priprema za ono što očekuje tehničku školu. U razgovoru sa gospođom Gabrijelom Grujić šefom kancelarije za dualno obrazovanje ispred Vlade Republike Srbije, stavili smo akcenat da dualno obrazovanje bude u saradnji sa tehničkom školom “Nikola Tesla“, poljoprivrednom školom sa domom učenika  „Sonja Marinković” iz Požarevca i tada me je iznenadilo njena napomena da će o ovim školama obavestiti premijera Vučića, da je Požarevac na korak od dualnog obrazovanja i da mi već u praksi imamo na neki način ispunjenu i formu za dualno obrazovanje”.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter