Почетак » Актуелно
 

3.000.000 динара за нову столарију у Техничкој школи у Костолцу

У техничкој школи “Никола Тесла” у Костолцу замењена је столарија на 2000 квадрата површине на главној згради школе и на школској радионици.

Директор школе Горан Несторовић је напоменуо:

“Буџет за ову инвестицију обезбедио је град Пожаревац у износу од 4.059.490 динара а уговор је додељен за 2.981.580 динара, и на тај начин обезбеђена је уштеда од 979.000 динара из буџета Града Пожаревца.

Обезбеђено је да кроз ову јавну набавку буде добијена најбоља столарија А класе, ради се о осмокоморним профилима са стаклима који су пуњени аргоном, што обезбеђује најбољи коефицијент топлотне проводљивости по стандардима Европске уније”.

Иван Савић председник градске Општине Костолац, изразио је задовољсто постигнутим и најавио следеће радове – “Ја се надам да ћемо наредне године већ присуствовати и уређењу фискултурне сале са обзиром да смо 2017. годину обележили као годину у којој ћемо се посветити деци и омладини”.

Градоначелник града Пожаревца Бане Спасовић након обиласка радова обратио се новинарима и рекао – “Ово је заправо једна велика припрема за оно што очекује техничку школу. У разговору са госпођом Габријелом Грујић шефом канцеларије за дуално образовање испред Владе Републике Србије, ставили смо акценат да дуално образовање буде у сарадњи са техничком школом “Никола Тесла“, пољопривредном школом са домом ученика  „Соња Маринковић” из Пожаревца и тада ме је изненадило њена напомена да ће о овим школама обавестити премијера Вучића, да је Пожаревац на корак од дуалног образовања и да ми већ у пракси имамо на неки начин испуњену и форму за дуално образовање”.

Подели са другима: Facebook Twitter