Почетак » Актуелно
 

30 година постојања дописништва РТС-а у Пожаревцу

У Свечаним салонима градског здања у Пожаревцу, обележено је 30 година постојања и рада дописништва РТС-а у Пожаревцу. Јавни сервис је у Пожаревцу почео са радом 15. октобра 1989. године.

Испред локалне самоуправе присутне је поздравио председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић који је истакао да му је драго да су у овој редакцији одувек радили сјајни људи и врхунски професионалци, и затим је додао:

Бојан Илић

“Свесни оне изреке коју је време претворило у чињеницу а то је “да оно што се не објави у медијима, није се ни десило“ могу рећи да је и Пожаревац временом промовисан у јавности великом заслугом баш овог дописништва. У времену када није било приватних телевизија, није било друге могућности да се појавите на најгледанијем и најмасовнијем медију осим на некада Радио телевизији Београд, а данас државном јавном сервису. Нашем граду су ови људи били прозор кроз који смо осталима приказивали своје вредности и знаменитости, али и проблеме и пропусте. Често су наши претходници на челу града, па и ми данас, захваљујући примедбама приказаним у вашим извештајима и репортажама, успели да исте отклонимо, а све на добробит грађана, за које радимо и ми и ви. Из свега наведеног, мислим да није претенциозно рећи да је тај октобар 1989. године један од оних дана када је грудва добре енергије коју носи овај град, његова традиција и културне знаменитости, уваљана у праву лавину која је прекрила читаву државу, па и шире. Лавину, покренуту од стране овог дописништва која је гледаоце РТС-а упознала са лепотама овог града, а наше суграђане који су отишли да живе ван њега са тиме шта се у њему последње догодило. На крају, захваљујем се вашим претпостављенима на слободи у креативности коју су вам увек дозвољавали а посебно свима онима који се, за разлику од Новице и Александре, не виде на екранима, али итекако раде сјајан посао иза камере и у монтажи. Желим вам да у будућности теме ваших извештаја имају што лепши повод, али такође сам уверен и да ћете неке мање лепе ствари, уколико их буде, представити као и до сада – брзо, тачно и професионално.”

Новица Савић

Шеф дописништва РТС-а у Пожаревцу Новица Савић је овом приликом рекао да се новинари у дописништву током ових 30 дугих година труде да све оно што виде, а што грађани не могу да виде, пренесу управо њима, јер је Јавни сервис Србије увек био у служби грађана, а то ће и наставити. Он је додао да дописништво РТС-а чува огромно архивско благо, преко 500 сати монтираног материјала је садржано у архивама, а ту су забележени сви најважнији догађаји.

На свечаности су уручене захвалнице појединцима и организацијама са којима је дописништво свих ових година свог постојања сарађивало. Захвалницу је добио град Пожаревац, затим општине Петровац на Млави, Жагубица, Жабари, Кучево, Велико Градиште, Голубац и Мало Црниће, затим ПУ Пожаревац, Центар за обуку копнене војске Пожаревац, Црвени крст Пожаревац, предузеће Водопривреда, Удружење потомака ратника града Пожаревца, продукција “Raven Vision”, Туристичка организација Града Пожаревца, Информативна служба града и Саша Стевић.

Подели са другима: Facebook Twitter