Početak » Aktuelno » O Gradu
 

50 godina Galerije Milene Pavlović Barilli

Galerija Milene Pavlović Barilli u Požarevcu tokom 2012. godine proslavlja pet decenija postojanja a posebno je obeleženo otvaranje ove kulturne ustanove prvorazrednog značaja.

Goste je najpre pozdravio direktor Radoslav Stanojević a o 50 godina Galerije govorio je istoričar Miroljub Manojlović.

U ime grada Požarevca, prisutne je pozdravio gradonačelnik Miomir Ilić koji je i predsednik Organizacionog odbora proslave jubileja. On je u svom obraćanju Galeriji poželeo puno uspeha u daljem radu i rekao: -Požarevac se ponosi Milenom – njenim slikama i pesničkim talentom, koja je sebe na najbolji način ugradila u našu i svetsku umetnost. Grad Požarevac, kao osnivač Fondacije Milene Pavlović Barili, prepoznao je vrednost i značaj ove ustanove pa je prihvatio obavezu da joj dalje pomaže u održavanju njenih delatnost, rekao je gradonačelnik Ilić.

Za poseban doprinos radu ove institucije povodom jubileja dodeljena su priznanja. Zlatne plakete dobili su grad Požarevac i akademik Miodrag B. Protić a srebrne Jelica Milojković muzejski savetnik, doktor Miroljub Manojlović i Miroslav Arsić akademski slikar.

Drugi deo proslave planiran je za 5. novembar, Milenin rođendan, kada će, pored ostalog, biti predstavljena reprezentativna monografija o Galeriji i zbirka pesama Milene Pavlović Barilli.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter