Početak » Aktuelno » O Gradu
 

52. Ljubičevske konjičke igre prvog vikenda u septembru

Uoči 52. Ljubičevskih konjičkih igara, koje će biti održane prvog vikenda u septembru, javnosti su se obratili predstavnici Organizacionog odbora Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić i načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić. Za sada, nema posebnih novina u odnosu na prethodne godine osim što će prateći program u centru grada biti kraći nego do sada. Karneval će biti organizovan organizovan nedelju dana pre Igara.

Otvaranje novih prostorija u bolnici

Otvaranje novih prostorija u bolnici

Predsednik organizacionog odbora je gradonačelnik Miomir Ilić a odbor ima 18 članova. Ilić kaže da će zabavni program pred LjKI biti kraći, od četvrtka do subote. Još se ne zna ko će nastupati za otvaranje igara u petak, 4. septembra, rekao je on.

Na hipodromu je program 5. i 6. septembra a na programu su: najatraktivnije takmičenje-jedinstveni Ljubičevski višeboj, kao i nadmetanja galopera i kasača.

Karneval će biti održan 29. avgusta. Bila je namera da se ova manifestacije premesti za maj zbog angažovanja dece iz osnovnih i srednjih škola, ali ovo godine to nije bilo izvodljivo zbog gustog rasporeda i obaveza organizatora iz Evropske federacije karnevalskih gradova.

Pred Igre su na hipodromu potrebne popravke na bočnim tribinama koje su znatno oštećene.

U programskom budžetu je 9,7 miliona dinara za konjičke igre (bez karnevala). Gradonačelnik očekuje da će uz pomoć sponzora biti obezbeđeno 4,5 do 5 miliona koliko nedostaje za ovu manifestaciju. Iznos takmičarskih nagrada biće projektovan u skladu sa ekonomskom situacijom, rekao je Ilić na konferenciji za novinare i dodao da to pitanje još nije razmatrano.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter