Почетак » Актуелно » О Граду
 

52. Љубичевске коњичке игре првог викенда у септембру

Уочи 52. Љубичевских коњичких игара, које ће бити одржане првог викенда у септембру, јавности су се обратили представници Организационог одбора Градоначелник Пожаревца Миомир Илић и начелник Браничевског округа Александар Ђокић. За сада, нема посебних новина у односу на претходне године осим што ће пратећи програм у центру града бити краћи него до сада. Карневал ће бити организован организован недељу дана пре Игара.

Отварање нових просторија у болници

Отварање нових просторија у болници

Председник организационог одбора је градоначелник Миомир Илић а одбор има 18 чланова. Илић каже да ће забавни програм пред ЉКИ бити краћи, од четвртка до суботе. Још се не зна ко ће наступати за отварање игара у петак, 4. септембра, рекао је он.

На хиподрому је програм 5. и 6. септембра а на програму су: најатрактивније такмичење-јединствени Љубичевски вишебој, као и надметања галопера и касача.

Карневал ће бити одржан 29. августа. Била је намера да се ова манифестације премести за мај због ангажовања деце из основних и средњих школа, али ово године то није било изводљиво због густог распореда и обавеза организатора из Европске федерације карневалских градова.

Пред Игре су на хиподрому потребне поправке на бочним трибинама које су знатно оштећене.

У програмском буџету је 9,7 милиона динара за коњичке игре (без карневала). Градоначелник очекује да ће уз помоћ спонзора бити обезбеђено 4,5 до 5 милиона колико недостаје за ову манифестацију. Износ такмичарских награда биће пројектован у складу са економском ситуацијом, рекао је Илић на конференцији за новинаре и додао да то питање још није разматрано.

 

Подели са другима: Facebook Twitter