Početak » Aktuelno » O Gradu
 

62. međunarodna biciklistička „Trka kroz Srbiju“ kreće iz Požarevca

Na gradskom trgu svečano je otvorena 62. biciklistička „Trka kroz Srbiju“.

Trku je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca i predsednik OO trke Saša Pavlović.

Predsednik biciklističkog saveza Srbije – Radomir Pavlović

Nakon predstavljanja ekipa iz čitavog sveta prisutne je pozdravio predsednik biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović koji je istakao da mu je izuzetno drago što je ponovo u Požarevcu sa velikim brojem ekipa sa svih strana sveta.

Nakon njega obratio se gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je poželeo doborošlicu svim takmičarima i gostima grada istakavši odličnu saradnju sa organizatorima trke:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

“Saradnja koju imamo sa organizatorima „Trke kroz Srbiju“ i Biciklističkim savezom Srbije u prošlosti je dala sjajne rezultate. Sa radošću se prisećamo momenata kada smo bili domaćini etapa, kada je cilj bio u našoj Tabačkoj čaršiji i evo sada kada trka kreće iz nje. Svi ovi događaji doprineli su, i doprinose još uvek, tituli kojom se ponosimo a koja glasi – “Domaćin decenije”. Za jedan grad to zvanje je najpoželjnija medalja koju možete dobiti. Jer kada  gosti pohvale gostoprimstvo jedne kuće, to znači da u njoj žive dobri i plemeniti ljudi. Posebno zadovoljstvo koje u nama izazivaju gosti koji nam dođu uz “Trku kroz Srbiju”, jeste što su predstavnici sporta koji u ljudima budi samo ono najbolje. Takođe nam je drago što na ovim trkama, nakon 29 godina imamo i ekipu pod nazivom Republika Srpska. Upornost, posvećenost cilju i naporan rad da se do njega stigne jesu odlike svih vas i kao takve želimo da vas predstavimo kao primer svim mladim Požarevljanima.

Siguran sam da će sutra, kada trka krene, nakon današnjeg svečanog otvaranja, i mladi i stariji Požarevljani izaći na ulice da vas srdačno pozdrave i požele vam sreću.“

Zatim su uručene povelje i priznanja. Među nagrađenima su Grad Požarevac i gradonačelnik Saša Pavlović.

Trka zvanično kreće sutra u 12 časova sa kružnog toka put Mionice a završava se 17. septembra u Čačku.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter