Početak » Aktuelno
 

Aktivisti požarevačkog Crvenog krsta kod gradonačelnika

Crveni krst Požarevac danas obeležava Svetski dan Crvenog krsta.

Povodom ovog dana gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović upriličio je prijem aktivista ove organizacije u svom kabinetu.

Saša Obradović sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Požarevca, se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku na prijemu i dodao da 8. maja počinje Nedelja Crvenog krsta, koja je u Požarevcu počela dva dana ranije akcijom dobrovoljnog davanja krvi i obeležavanjem slave Đurđevdan.

Tokom ove nedelje predviđen je i radni vikend u MZ Lučica gde će se meštanima vršiti kontrola zdravlja. Takođe će pripadnici Crvenog krsta Požarevac obići socijalno ugrožene porodice i biće podeljeni paketi koje je obezbedio Grad Požarevac, a za nastavno osoblje biće izveden kurs prve pomoći. Obradović je dodao da će tokom nedelje biti sprovedena akcija obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davaoca krvi u domu Crvenog krsta u petak u 13 časova, gde će sva deca koja su učestvovala na konkusru “Krv život znači” dobiti zahvalnice i knjigu koju je obezbedilo Društvo učitelja Grada Požarevca. Tokom sledeće nedelje sprovešće se akcija provere zdravlja korisnika servisa pomoć u kući za stara lica i osobe sa invaliditetom. Predstavnici Crvenog krsta Požarevac će 15. maja obići porodilište u Opštoj bolnici u Požarevcu i svim bebama koje su rođene u Nedelji Crvenog krsta od 8. do 15. maja podeliti prigodne poklone.

Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požrevac kaže da će današnji prijem iskoristiti kako bi gradonačelnika upoznali sa ostvarenim rezultatima kao i o budućim projektima.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca istakao da je ovo dobar primer u Srbiji simbioze između Crvenog krsta i grada Požarevca i samih građana sa ovom organizacijom.

Gradonačelnik Bane Spasović je još istakao da su i njegovi prethodnici imali dobru saradnju sa požarevačkom organizacijom CK. 

“Naš grad je već nekoliko godina zaredom najhumaija sredina i to govori o poverenju naših sugrađana prema ovoj organizaciji. Na nama je da pružimo logističku i moralnu podršku Crvenom krstu i bio bih srećan kada bi u Srbiji bilo više ovako uspešnih saradnji“, zaključio je gradonačelnik.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter